Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost."— Transkript prezentace:

1 Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost jezdí do terénu. Tento sport se zdá na první pohled celkem bezpečný,ale naopak,patří mezi nejnebezpečnější sporty.

2 PARKUR Parkurové závody jsou velmi nebezpečné ,ale velmi adrenalinové. Skokové soutěže pro koně se pořádají na různých úrovních, od malých místních podniků až po mezinárodní soutěže. Pro absolvování je nutné zvládnout celou trať bez shození překážky . Většinou se jezdí na čas a nejrychlejší, bez trestných bodů,vítězí. Vrcholné skoky mohutnosti mají prokázat schopnost koně zdolávat velké výšky , Často dva metry a více.

3 Drezura Drezura je jedno z nejdůležitějších odvětví jezdeckého sportu. V roce 1532 založil Frederico Grisone akademii, kde byli koně připravování k předvádění složitých pohybů. Během staletí se drezurní jěždění vyvinulo z jakésiho cirkusového představení až do podoby, kterou známe dnes. V roce 1912 se jela první drezurní úloha na olympijských hrách. Cílem drezury e co nejvíce zdokonalit pohyb koně.     Drezura je pokročilejší stupeň klasické jízdy. Koně a kezdci, kteří jezdí v anglickém stylu většinou znají základy drezurních cviků. Rozvoj drezurních dovedností je podmíněn speciálním výcvikem  a kázní. Koně se učší reagovat na nejjemnější pobídky jezdce a jezdec se snaží dávat pobídky co nejpřesněji.


Stáhnout ppt "Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost."

Podobné prezentace


Reklamy Google