Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Jana A. Komenského 540 Použité fotografie.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Jana A. Komenského 540 Použité fotografie."— Transkript prezentace:

1 Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Jana A. Komenského 540 Použité fotografie jsou vytvořeny pracovníky SPŠ Ostrov za účelem prezentace oboru Elektrotechnika a autoři souhlasí s jejich použitím pro uvedené účely.

2

3  Je to odborně vzdělaný technický pracovník, který vykonává přípravné, řídicí a kontrolní činnosti v oblasti výroby, montáže, provozu a projektování elektrických zařízení nebo v oblasti poskytování služeb v elektrotechnice.

4 Elektrotechnik Energetik

5  Zajišťuje správnou funkci elektrických zařízení, zjišťuje a odstraňuje závady a poruchy.  Provádí revize a údržbu elektrotechnických zařízení, dále pak opravy a měření, následně uvádí zařízení do provozu.  Orientuje se v technické dokumentaci, kterou i vytváří. Sleduje novinky v oboru a analyzuje získané technické informace.  Řídí technologické procesy a celky v elektrotechnice a energetice. Obsluhuje elektrická zařízení.  Mezi jeho typické činnosti patří provádění revizí elektrických zařízení a hromosvodů, vystavování revizních zpráv.

6  počítače  měřící přístroje  zkoušečky  analyzátory  detektory  pájky  nože a nůžky  izolační pásky  lampy a svítilny  imbusy  pinzety a háčky

7

8  V domech, bytech, firmách a na stavbách  V továrnách, energetických budovách a na souvisejícím zařízení  V automobilovém průmyslu a službách V každém případě je nutné dbát na zvýšenou bezpečnost při práci.

9

10  Elektrikář - 3leté středoškolské studium - výuční list  Elektrotechnik - 4leté středoškolské studium - státní maturitní zkouška  Elektroinženýr - 5leté vysokoškolské studium - titul Ing.

11  Obor Elektrotechnika 26-41-M/01 zaměření slaboproudá nebo silnoproudá  Obor Technické lyceum 78-42-M/01 od 3. ročníku volbou bloku elektrotechnika  Obor Informační technologie 18-20-M/01 první dva roky studia elektrotechnika  Obor Autotronik 39-41-L/01 zaměření elektrická a elektronická příslušenství aut

12  Jistá práce  Možnost cestování  Průměrný plat 18 000 – 30 000 Kč měsíčně  Výroba nových revolučních produktů

13  Kalora, a.s., Cheb  SEF s.r.o., Sokolov  BONNEL TECHNOLOGIE s.r.o., Cheb  ELROZ a.s., Plesná  Sokolovská uhelná a.s., Sokolov  Petr PAVLAS – EREGA, Karlovy Vary  Elektro S, Ostrov  DSS s.r.o., Svatava


Stáhnout ppt "Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Jana A. Komenského 540 Použité fotografie."

Podobné prezentace


Reklamy Google