Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Září 2012VY_32_INOVACE_OVY_090204 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Září 2012VY_32_INOVACE_OVY_090204 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a."— Transkript prezentace:

1 září 2012VY_32_INOVACE_OVY_ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/

2 Místo, zařízení odměrná a temperovací nádrž Postup v nádrži se směšují teplá a studená voda teplota podle cílené teploty těsta, maximálně 40 °C TEMPEROVÁNÍ VODY

3 Místo, zařízení dávkovací, stolní, plošinová váha Postup do díže se nadávkuje mouka, přípravek, cukr, sůl, melanž, citropasta přidá se rozdrobené droždí do odměrky se nadávkuje olej DÁVKOVÁNÍ SUROVIN

4 Postup suroviny se mísí v stejnorodé těsto olej se přidává po 2 minutách mísení (pomalý režim), a pak se ještě 5 minut mísí rychle teplota těsta je 30 až 32 °C po hnětení se stěny díže seškrábnou a povrch těsta se lehce popráší moukou obrázek MÍSENÍ, HNĚTENÍ

5 Místo, zařízení díž prostor mísírny Postup těsto se nechá zrát v díži těsto nesmí být v průvanu doba zrání těsta je 20 až 30 minut obrázek ZRÁNÍ

6 DĚLENÍ, PŘEDKYNUTÍ Zařízení BACKTECH, rohlíkovací stroj Postup těsto se překlopí do násypného koše dělícího stroje těsto se dělí na kousky příslušné hmotnosti (75 g na 1 klonek), přetužuje se a tvaruje do tvaru kuličky ty se pak vhazují do rohlíkového stroje a vznikají klonky obrázek

7 Postup klonky mají tvar rohlíku délky přibližně 13 cm rohlík se vyválí do pravidelného pramene s rozšířeným středem vánočka se plete vždy ze 6 pramenů – styl tzv. „okýnková“ na 8 pletení, tj. 3-4 okýnka malá vánočka na 6 pletení, tj. na 2-3 okýnka upletená vánočka se dotvaruje – řádné zamáčknutí konců a lehké vyválení do pravidelného tvaru vánočky se odsazují na pečicí plechy vkládají se na vozík na každé druhé patro po plném osazení se převážejí ke kynutí ukázka pletení vánočky TVAROVÁNÍ

8 Postup výrobky kynou v zapařeném prostoru kynárny obrázek výrobky se nechávají nakynout do středního až maximálního stupně nakynutí – po stlačení výrobku je těsto pružné – pomalu se vrací obrázek doba kynutí je 30 až 45 minut vlhkost kynárny je 65 až 75 % KYNUTÍ

9 Postup výrobky se nechají na plechách krátce odležet (5 až 15 minut) – povrch nesmí okorat, jen lehce oschnout těsně před pečením se mašlují mašlovacím roztokem obrázek mašlovací pistole zaručí souvislou vrstvu roztoku obrázek MAŠLOVÁNÍ

10 Zařízení boxová pec REVENT Postup výrobky se pečou bez přítomnosti páry výrobky se pečou do červenohnědého až kaštanověhnědého zabarvení teplota pečení je 180 až 190 °C doba pečení je 15 až 22 minut PEČENÍ

11 Postup výrobky se nechají volně chladnout ve vozících v prostoru balírny při zamezení průvanu obrázek CHLADNUTÍ

12 Zařízení balící stroj BTH 17 obrázek Postup výrobky se balí do průtažné fólie obrázek značí se etiketou s příslušnými údaji obrázek BALENÍ

13 Postup výrobky se ukládají do přepravek vyložených čistým papírem obrázek osazené přepravky se štosují UKLÁDÁNÍ DO PŘEPRAVEK

14 EXPEDICE Postup výrobky se předávají expedici

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29 CITACE ZDROJŮ Videozáznam – Ukázka pletení vánočky Vánočka ze šesti pramenů - YouTube [online] [cit ]. Dostupné z: Kanál uživatele daninkoci.


Stáhnout ppt "Září 2012VY_32_INOVACE_OVY_090204 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a."

Podobné prezentace


Reklamy Google