Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Panda Veliká.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Panda Veliká."— Transkript prezentace:

1 Panda Veliká

2 Je savec nyní řazený do čeledi medvědovití, který pochází z centrální Číny. Panda velká žije v hornatých oblastech, jako Sečuán a Tibet. Od druhé poloviny 20. století se panda stala národním symbolem Číny a je zobrazována na čínských zlatých mincích.

3 Čínský název je složenina „medvěd-kočka“
Čínský název je složenina „medvěd-kočka“. Západní ekvivalent panda pochází od její vzdálené příbuzné pandy červené, jde o francouzskou adaptaci nepálského slova „požírač bambusu“.

4 Základní údaje Hmotnost: 75-160kg Délka: 1,6-1,9 Mláďata: 1-2
Březost: dní Ohrožení: více než kritické Délka ocasu: cm

5 Panda sdílí vlastnosti medvědů i mývalů.
Nicméně genetické testy odhalily, že panda velká je medvěd a patří do čeledi medvědovití. Panda velká žije uvnitř bambusových houštin. Přestože se řadí mezi šelmy, je její potrava převážně rostlinná. Po odborné stránce je všežravcem, neboť je známo, že se příležitostně živí vejci a spolu s bambusem konzumuje také nějaký hmyz. Jsou to pro ni nezbytné zdroje bílkovin. Při žvýkání se jí třesou uši.

6 Panda velká patří k ohroženým druhům, nebezpečí se zvyšuje s postupujícím narušováním jejích přirozených lokalit a velmi slabou porodností ať už v zajetí nebo v přírodě. Věří se, že v přírodě žije ještě 1 600 jedinců.

7 Zajímavosti Panda velká má šest prstů, přičemž jeden je prodloužená kůstka. Vědci o pandě neví, jestli spí zimním spánkem.

8

9 Vypracovala: Lucie Langerová

10


Stáhnout ppt "Panda Veliká."

Podobné prezentace


Reklamy Google