Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

30.9.2010 - otevřené setkání v rámci celorepublikové kampaně Sítě mateřských center „Město pro děti“. Cílem setkání bylo sesbírat co nejvíce podnětů a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "30.9.2010 - otevřené setkání v rámci celorepublikové kampaně Sítě mateřských center „Město pro děti“. Cílem setkání bylo sesbírat co nejvíce podnětů a."— Transkript prezentace:

1 30.9.2010 - otevřené setkání v rámci celorepublikové kampaně Sítě mateřských center „Město pro děti“. Cílem setkání bylo sesbírat co nejvíce podnětů a názorů na téma DĚTSKÁ HŘIŠTĚ A ODPOČINKOVÉ KOUTY v Dubé. Celorepubliková kampaň Sítě mateřských center Město pro děti navazuje na tradici kampaní realizovaných Sítí MC od roku 2006 a jejím cílem je mapovat stav obcí v různých oblastech, které se týkají rodin s malými dětmi (mobilita s kočárkem, stav dětských hřišť, stav veřejných prostranství, apod.). OS Klub malých Dubáčků se zapojilo poprvé a mile nás překvapil zájem místní mládeže, kteří na setkání přišli lobovat za vytvoření malého SKATEPARKU v Dubé.

2 DĚTSKÁ HŘIŠTĚ HŘIŠTĚ ZA AUTOBUSOVÝM NÁDRAŽÍM – funguje zároveň jako veřejné i školní hřiště – požadavek od mládeže na zatravnění a zabetonování branek na fotbal – prolézačky: rozbitá plocha na klouzačce, prázdné pískoviště (ideálně přikrýt), oplotit – stačil by nízký plůtek (vzor ve SKALCE), závěsné houpačky nejsou vhodné pro nejmenší děti ani pro mládež, chybí atrakce pro větší děti, chybí dopadové plochy, špína – padl názor, že na tomto místě je v podstatě hřiště zbytečně nebo by potřebovalo umístění kamery a osvětlení – chybí provozní řád a kontakt na správce – nešikovné, protože je za hlavní silnicí, rodiče se bojí děti na hřiště pouštět ??? volnočasový areál včetně vhodného posezení a po rekonstrukci WC NEBO ? hřiště nerozšiřovat a vybudovat koutky pro děti na více místech v Dubé ???

3 LOKALITY VHODNÉ PRO DĚTSKÉ KOUTKY A LAVIČKY DĚTSKÉ KOUTKY K dětským koutkům vždy umisťovat lavičku a koš! ZAHRADNÍ ULICE za hydrantem – požadavek na umístění houpačky, chlapi jsou ochotní si na instalaci dát brigádu VÝSLUNÍ – prvky pro malé i velké děti NEDAMOV – nafukovací trampolína VEDLE ÚŘADU (pozemek – Ptáčkovi) klouzačka ze svahu a houpačka „MEZI BYTOVKAMA“ Ul. Luční Cesta na NEDAMOV – zpestřit pro děti a již od MŠ vyřešit chodník Vždy kombinovat prvky pro menší děti a pro starší děti. Umístit někde v obci lezeckou stěnu nebo lanový program do 2,5m výšky. LAVIČKY A KOŠE Cesta od hřbitova na Mlejnek, u hřbitova lavičky (u křížku) Posezení u SUŠÁRNY + informační cedule o sušárně Posezení a informační cedule u hřbitova (starý hřbitov) Posezení u máchadla (nad bažinkou) Zachovat jednotný design odpočinkových míst v jednotlivých částech obce.

4 SKATEPARK Hřiště menší (vzor: Štětí) – Pyramida 3m x 3m x 1m + sjezd radius a bang, tyče Místa, která by přicházela v úvahu: – za autobusovým nádražím- za hřbitovem – za svazarmem- za čističkou „LEGAL PLOCHA“ pro street art

5 VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ -rozšířit kamerový systém na více míst v Dubé jako prevenci proti vandalismu -umístit více odpadkových košů, řešit volné pobíhání psů a povinnost uklízet výkaly majiteli -vydat zákaz požívání návykových látek na veřejném prostranství vyhláškou města -vypracovat systém postihů za porušování chování na veřejném prostranstvích a vymáhat je -řádně proškolit členy přestupkové komise a důsledně řešit jednotlivé případy


Stáhnout ppt "30.9.2010 - otevřené setkání v rámci celorepublikové kampaně Sítě mateřských center „Město pro děti“. Cílem setkání bylo sesbírat co nejvíce podnětů a."

Podobné prezentace


Reklamy Google