Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

A neb P oužívání schránky ve Windows Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "A neb P oužívání schránky ve Windows Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno."— Transkript prezentace:

1 a neb P oužívání schránky ve Windows Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 http://www.zsvltava.cz/informatika2 Schránka je místo, do kterého se ukládá informace, kterou chceme přemístit nebo zdvojit.

3 http://www.zsvltava.cz/informatika3 Funguje jako „kopírka“ na všechno, co můžeme označit.

4 http://www.zsvltava.cz/informatika4 1. Označíme, co chceme do schránky umístit. 2. Zadáme jeden z příkazů pro uložení: ◦ Ctrl+C ◦ Hlavní menu → úpravy → kopírovat

5 http://www.zsvltava.cz/informatika5 Po vytvoření kopie zůstává předloha stále ve schránce. Kopií si můžeme udělat libovolný počet dokud: ◦ Nevložíme do schránky něco jiného. ◦ Nerestartujeme počítač.

6 http://www.zsvltava.cz/informatika6 1. Označíme, kam kopii vložit. 2. Zadáme jeden z příkazů pro vložení: ◦ Ctrl+V ◦ Hlavní menu → úpravy → vložit

7 http://www.zsvltava.cz/informatika7 Rádi bychom si zkopírovali text v pravém rámečku. Etiam aliquam sapien at risus. Praesent arcu sapien, dictum fringilla, euismod et, vestibulum sed, felis.

8 http://www.zsvltava.cz/informatika8 Rádi bychom si zkopírovali text v pravém rámečku. 1. Text si označíme. Etiam aliquam sapien at risus. Praesent arcu sapien, dictum fringilla, euismod et, vestibulum sed, felis. 2. Dáme příkaz pro uložení do schránky. např. Ctrl+C

9 http://www.zsvltava.cz/informatika9 3. Ukážu kam. 4. Dám příkaz pro vložení ze schránky. např. Ctrl+V

10 http://www.zsvltava.cz/informatika10 3. Ukážu kam. 4. Dám příkaz pro vložení z e schránky. např. Ctrl+V Etiam aliquam sapien at risus. Praesent arcu sapien, dictum fringilla, euismod et, vestibulum sed, felis. Stisknu-li znovu příkaz pro vložení, tak … Etiam aliquam sapien at risus. Praesent arcu sapien, dictum fringilla, euismod et, vestibulum sed, felis.

11 11 http://www.zsvltava.cz/informatika Výukový text. 2007


Stáhnout ppt "A neb P oužívání schránky ve Windows Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno."

Podobné prezentace


Reklamy Google