Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální."— Transkript prezentace:

1 Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Spuštění aplikace Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let / 6. ročník Celková velikost/Datum 1,18 MB – soubor *.ppt (PowerPoint)/červen 2012 IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 19 - 28

2 Microsoft Word – označení textu MS Word 2010 Pokyny a vysvětlivky: Zápis do sešitu K zamyšlení Praktická část na počítači Videoukázka

3 Abychom mohli text formátovat, je nezbytné umět text označovat – program Word musí mít jasno, kterého textu se úpravy budou týkat. Označený text je zvýrazněn podbarvením. Říkáme, že jsme text označili jako blok. MS Word 2010 – označení textu Spusťte aplikaci MS Word 2010 a postupuj podle jednotlivých instrukcí.

4 MS Word 2010 – označení textu Opiš do nového dokumentu následující odstavce dle předlohy (jednotlivé odstavce odděl klávesou enter): Informatika je matematický obor zabývající se zpracováním a využitím dat – informací. Studuje výpočetní a informační procesy z hlediska Hardware i Software.

5 MS Word 2010 – označení textu Označ první odstavec pomocí myši a vyčkej na kontrolu vyučujícího. Označení libovolného textu pomocí myši: a)Kurzor myši umístíme na začátek textu, který chceme označit. b)Stiskneme (a nepouštíme) levé tlačítko a myš táhneme ve směru označovaného textu. c)Po označení textu pustíme levé tlačítko myši.

6 MS Word 2010 – označení textu Označ druhý odstavec pomocí klávesnice a vyčkej na kontrolu vyučujícího. Označení libovolného textu pomocí klávesnice: a)Umístíme textový kurzor na začátek textu, který chceme označit. b)Stiskneme klávesu Shift a pomocí kurzorové šipky označujeme text.

7 MS Word 2010 – označení textu jedno slovo = na slovo 2x klepněte levým tlačítkem myši celý řádek = stiskněte a držte klávesu CTRL a 1x klepněte levým tlačítkem myši do věty, kterou chcete označit celý dokument = pomocí kombinace kláves CTRL + A nesousedící text = stiskni a drž klávesu CTRL a jednou z možností začni označovat libovolná slova, po ukončení pusť klávesu CTRL Ve Wordu existuje několik zjednodušených postupů jak označit do bloku např. pouze jedno slovo, jeden řádek, odstavec apod.:

8 MS Word 2010 – označení textu Nyní uzavři aplikaci MS Word, spusť Internet Explorer a na školním webu www.zsmirova.net v sekci Žáci v podsekci Informace pro žáky si stáhni do své složky soubor „Cvicny_list_EU-19-28.dotx“ a začni pracovat.Cvicny_list_EU-19-28.dotx

9 Zdroje Text:  Obecné definice nebo vlastní text autora Obrázky:  Vlastní obrázky autora DUMu Videa:  Vlastní videa autora DUMu


Stáhnout ppt "Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální."

Podobné prezentace


Reklamy Google