Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PŘEČTI SLOVA POZPÁTKU URČI SLOVNÍ DRUH A SPRÁVNĚ ROZDĚL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PŘEČTI SLOVA POZPÁTKU URČI SLOVNÍ DRUH A SPRÁVNĚ ROZDĚL"— Transkript prezentace:

1

2 PŘEČTI SLOVA POZPÁTKU URČI SLOVNÍ DRUH A SPRÁVNĚ ROZDĚL
elgnyr nánab ěnšeřt iwik evksorb odákova kíf TROPICKÉ OVOCE PECKOVICE

3 Seřaďte věty popořádku označte je čísly
Voda šplouchá, ale úlovek žádný. Rybářský prut měl už připravený. Na háček navlékl žížalu. Rybář sedí na břehu řeky a čeká. Dobře ví, že rybám žížaly chutnají. U věty číslo 1 a 3 určete slovní druhy.

4 Dopište, jak mohou věty pokračovat
Koncem týdne___________________. Zatím mám _____________________. Každý měl ______________________. Ať tě ani nenapadne _____________! Máš v tašce ____________________? U slov na řádku určete slovní druhy.

5 VYŠKRTEJTE PODSTATNÁ JMÉNA A TAJENKU PŘEČTĚTE
krajina pes jsme bota kokos maminka Včera nos hodiny nůžky smáli lampion les krajina závody tužka . papír se stůl aktovka ananas sklenice dlouho obrázek plavání oko VČERA JSME SE DLOUHO SMÁLI.

6 DOPLŇTE VYNECHANÁ PÍSMENKA
Z_zka rá_a jezdí na h_ry. Vžd_ ces_uje vl_kem. Vyj_ždí brz_ ráno. Na nád_aží si k_upí jízdenk_, protože se zd_rma nej_zdí. Cest_jete tak_? PŘEČTI SLOVA POZPÁTKU A ŠKRTNI TA, KTERÁ VE VĚTÁCH NEJSOU. ípuok mekalv okelad is yroh akzuZ amradz ela

7 Citace: Obrázky dle pořadí v DUM: Obr.č.1- dostupný z [ dne Obr. Č. 2- dostupný z [ dne Obr.č. 3- dostupný z [ dne Obr.č.4- dostupný z [ dne Texty: Copyright Lída Mitová, 2012

8 Metodický list Učitel postupuje dle pokynů v prezentaci, je na jeho uvážení, zda si některý z úkolů vytiskne jako pracovní list.


Stáhnout ppt "PŘEČTI SLOVA POZPÁTKU URČI SLOVNÍ DRUH A SPRÁVNĚ ROZDĚL"

Podobné prezentace


Reklamy Google