Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Storyboard Celtx – storyboard Mgr. Jiří Mlnařík

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Storyboard Celtx – storyboard Mgr. Jiří Mlnařík"— Transkript prezentace:

1 Storyboard Celtx – storyboard Mgr. Jiří Mlnařík
VY_32_INOVACE_Mul4r0119

2 Storyboard Prakticky každá realizace filmového díla začíná návrhem, nad kterým spolu se scénáristou a režisérem sedí výtvarník. Ten kreslí jakousi komiksovou variantu celého díla, se kterou později pracují zejména režie a kamera. Tato verze umožňuje stanovit u dějových složek výtvarnou koncepci a odhadnout či přímo navrhnout výsledné působení na diváka.

3 Tvorba storyboardu Pokud chceme vytvořit storyboard, musíme napřed Celtxu oznámit, že se storyboardem budeme pracovat. Protože můžeme vytvářet i více dílčích storyboardů, je možné si je také pojmenovat.

4 Prvky storyboardu Storyboard se dělí do sekvencí, každá sekvence je identifikována názvem. Do sekvence postupně přidáváme „shots“ (záběry), přičemž každému záběru zadáváme typ, popis, náčrtek a skicu, přičemž nemusíme využit všechny prvky – můžeme mít storyboard pouze kreslený, pouze na skicách...

5 Prvky storyboardu Dílčí prvky sekvence přidáváme klepnutím na „Add shot“ vpravo dole ve storyboardu a doplňujeme tak postupně sled záběrů.

6 Testování storyboardu
Storyboard není jen jednoúčelovým grafickým zobrazením, slouží i k prvotní představě o konstrukci snímku. S tím nám pomůže možnost storyboard si přehrát.

7 Úkol Připravte jednoduchý storyboard na téma „příprava před maturitním plesem“.

8 Zdroje Celtx – offline freeware


Stáhnout ppt "Storyboard Celtx – storyboard Mgr. Jiří Mlnařík"

Podobné prezentace


Reklamy Google