Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

,,Tak jako koláž nahradila olejomalbu, tak i obrazovka nahradí plátno.‘‘ Videotvorba je poselstvím, které pomocí nových technologií objevuje a obohacuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: ",,Tak jako koláž nahradila olejomalbu, tak i obrazovka nahradí plátno.‘‘ Videotvorba je poselstvím, které pomocí nových technologií objevuje a obohacuje."— Transkript prezentace:

1

2 ,,Tak jako koláž nahradila olejomalbu, tak i obrazovka nahradí plátno.‘‘ Videotvorba je poselstvím, které pomocí nových technologií objevuje a obohacuje dosud neviditelná prostředí naší obrazotvornosti. Videotvorba je poselstvím, které pomocí nových technologií objevuje a obohacuje dosud neviditelná prostředí naší obrazotvornosti. Naim JUNE PAIK

3 Symbolický zrod videového umění se datuje na rok 1965. Tento druh umění si osvojil bohatou slovní zásobu televizního jazyka – spontánnost, zábavnost, nespojitost. Mnohé efekty a speciální techniky používané dnes běžně v televizi vznikly právě na půdě video artu. Tento druh umění si osvojil bohatou slovní zásobu televizního jazyka – spontánnost, zábavnost, nespojitost. Mnohé efekty a speciální techniky používané dnes běžně v televizi vznikly právě na půdě video artu.

4 63 N. June Paik, Globální dráha

5 64 B. Viola, Nantes triptych

6 Představitelé: Tony OURSLER Naim JUNE PAIK Bill VIOLA Amy JENKINS Pipilotti RIST Stan DOUGLAS Dan SANDIN a další


Stáhnout ppt ",,Tak jako koláž nahradila olejomalbu, tak i obrazovka nahradí plátno.‘‘ Videotvorba je poselstvím, které pomocí nových technologií objevuje a obohacuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google