Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické."— Transkript prezentace:

1 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV. Téma:Regiony ČR Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_134 Datum: 4.4.2013 Anotace: Karlovarsko jako turistický region – specifika, kulturní památky, využitelnost z hlediska turistického ruchu Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch

2 KARLOVARSKO Západočeský region v okolí krajského města Karlovy Vary. Lázeňská tradice – Karlovy Vary, Jáchymov a Kyselka. Kombinace nespoutané a liduprázdné krajiny s bohatým lázeňským městem. Územím protéká řeka Ohře. Do regionu zasahuje západní část Krušných hor s významnými turistickými středisky. Karlovarsko bylo již od baroka oblíbeno jako místo rekreace urozených osob. V 18. století zde opakovaně pobývá J. W. Goethe či Ludwig van Beethoven. Od 19. století je region velmi vyhledáván klientelou ze zemí bývalého Sovětského svazu.

3

4 Karlovy Vary Lázně zde byly založeny již roku 1370 Karlem IV. Městem protéká řeka Teplá. Voda ze zdejších horkých plamenů má blahodárný vliv zejm. na onemocnění jater a žaludku. Pramenů je celkem 39. Město proslulo tradicí výroby porcelánu a luxusního skla. K nejvýznamnějším hotelům patří Imperial a Pupp. Hlavní centrum ruskojazyčné komunity v ČR.

5 Kostel svaté Máří Magdaleny byl vystavěn Kiliánem Ignácem Dientzenhoferem. Národní kulturní památka Pravoslavný kostel sv. Petra a Pavla je hlavním místem setkání ruských návštěvníků.

6 Grandhotel Pupp je nejluxusnějším hotelem v Karlových Varech.

7 Karlovarský filmový festival Nejprestižnější filmový festival ve střední a východní Evropě. Koná se každoročně v hotelu Thermal. Oblíbené místo setkání politiků, lobbistů a filmařů.

8 Vřídlo Hlavní kolonáda

9 Becherovka je symbolem Karlových Varů. Likér ze směsi 32 bylin se vyrábí od roku 1807. Sklárna Moser vyrábí křišťálové sklo oblíbené u movité klientely po celém světě.

10 Loket Středověké město Loket se nachází v ohybu řeky Ohře. Hlavním cílem je gotický hrad s expozicí porcelánu.

11 Bečov nad Teplou Zámek a hrad v Bečově je významnou památkou. Hlavním cílem je relikviář svaté h o Maura, zlatnická práce nedozírné ceny. Druhá nejcennější šperkařská práce po korunovačních klenotech.

12 Jáchymov Nepochopitelně zdevastované historické město v Krušných horách. Za renesance těžba stříbra a výroba mincí. Zdejší jáchymovský tolar dal své jméno americkému dolaru. O někdejším bohatství svědčí oltářní obraz od Lucase Cranacha.

13 Lázně Jáchymov Radonové lázně – nemoci pohybového ústrojí se léčí radioaktivní vodou. V minulosti v okolí těžba uranu – komunistické lágry.

14 Boží Dar Nejvýše položené město v ČR (1028 m.n.m.). Zimní i letní turistické středisko. V blízkosti Božídarské rašeliniště, četné běžkařské a cyklistické trasy.

15 Klínovec Nejvyšší hora Krušných hor (1244 m.n.m.). Významné lyžařské středisko. Sjezdovky napojeny na areály v německém Oberwiesenthalu. V zimě tam bývá sníh, ale na jaře zase roztaje.

16 ZDROJE: http://www.tourism.cz/encyklopedie/objekty1.phtml?id=113871&id_t_oblasti=113871 http://www.hotelgejzir.cz/karlovy-vary/ http://www.fototuristika.cz/tips/detail/432 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hotel_Thermal_1.jpg http://www.lidovky.cz/prezident-z-kritizoval-uvodni-film-ve-varech http://www.karlovy-vary-mesto-lazne-a-historie.websnadno.cz/ http://www.barmano.com/drinks/brand/40/becherovka.html http://www.homemag.cz/14/sklenice-legendarni-ceske-znacky-moser-sklenice-moser/ http://www.zamky-hrady.cz/2/loket.htm http://www.mesta.atlasceska.cz/becov-nad-teplou/ http://www.svatymaur.cz/cs/uvodem.html http://www.zivefirmy.cz/mesto-jachymov_f223826 http://cestovani.kr-karlovarsky.cz/cz/pronavstevniky/Lazenstvi/lazenstvi http://www.lazenskepobyty.cz/lazne-jachymov/ http://www.penzion-hotel.cz/cz/mesto/bozi-dar/17.html http://www.vyletnik.cz/mistopisny-rejstrik/zapadni-cechy/krusne-hory-zapad/2755- klinovec/


Stáhnout ppt "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické."

Podobné prezentace


Reklamy Google