Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Pražský hrad. Prezentace je určena.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Pražský hrad. Prezentace je určena."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Pražský hrad. Prezentace je určena k výkladu, je doplněna obrázky k tématu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyPrezentace seznamuje žáky s historií Pražského hradu. Pro koho je materiál určen Žáci 9. ročníku ZŠ Autor Ing. Jana Homolková Datum vzniku11. 12. 2012 Vzdělávací oblast Člověk a společnost Pražský hrad – reprezentační prostory Zeměpis, 9. ročník VY_32_INOVACE_293, 15. sada, Z2

2 Česká republika Pražský hrad Zeměpis – 9. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

3 Pražský hrad - něco z historie  nejvýznamnější česká památka hrad byl založen kolem roku 880 knížetem Bořivojem z rodu Přemyslovců plocha téměř 70 000 m² UNESCO různé architektonické slohy – románský, gotický, renesanční, barokní Přemyslovci, Lucemburkové, Jagellonci, Habsburkové, Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

4 Reprezentační prostory Rothmayerův sál Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

5 Španělský sál Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

6 Španělský sál Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

7

8 Zrcadlový salon Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

9

10

11 Zdroje Použitá literatura: 1) Holeček,Milan; Gardavský, Václav; Götz, Antonín. Zeměpis pro 8. a 9. ročník základní školy a nižší ročníky víceletých gymnázií: Česká republika. Praha : Nakladatelství Fortuna., 2005. 74 - 75 s. [2012-12-13] http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_the_Czech_Republic.svghttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_the_Czech_Republic.svg http://cs.wikipedia.org/wiki/Pra%C5%BEsk%C3%BD_hrad http://www.hrad.cz/cs/prazsky-hrad/informace-o-prohlidce-prazskeho-hradu/navsteva-prazskeho-hradu.shtml Soukromý archiv – J. Homolková – Praha 15. 5. 2010 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Pražský hrad. Prezentace je určena."

Podobné prezentace


Reklamy Google