Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Projekt:internetové vzdělávací kluby  Jméno:Jan Zatloukal  Téma:Jaro přichází.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Projekt:internetové vzdělávací kluby  Jméno:Jan Zatloukal  Téma:Jaro přichází."— Transkript prezentace:

1  Projekt:internetové vzdělávací kluby  Jméno:Jan Zatloukal  Téma:Jaro přichází

2 Jaro přichází Kvetou květiny

3 Jarní zvířata Vrabec domácí Ondatra pižmováZajíc polní Orebice rudá

4 První jarní květiny Kopretina Bílá pampeliška Sedmikráska Bledule

5 OREBICE RUDÁ  Orebice rudá je pták z řádu hrabavých. Původně pochází z pahorkatin jižní Fracie, Korziky a Španělska. V současnosti je u nás často uměle pěstován myslivci a vysazován do volné přírody...

6 ONDATRA PIŽMOVÁ  Ondatra pižmová je největší u nás žijící hraboš. Dorůstá délky až 40 centimetrů a své obydlí si buduje jako dlouhé nory v březích vodních toků se vstupem pod vodní hladinou.

7 ZAJÍC POLNÍ  Králík divoký váží asi 1,5 kg a měří 40 až 45 cm. Někteří samci králíka, jsou ale těžcí až 2 kg. Zbarvení králíka je šedé i když se můžou vyskytnout jedinci i jiných barevných variací, zejména po zkřížení s domácími druhy králíka. Původní oblastí králíka je jihozápadní Středomoří a ?panělsko. Postupně se lidským přičiněním rozšířil do Francie a Německa. Někdy ve 13. století se objevil i v Čechách.

8 VRABEC DOMÁCÍ  Vrabci - je jich opravdu málo. Sýkorek také ubylo a ani vlaštovky už nepřilétají v takovém počtu jako dříve," napsal jeden ze čtenářů v rámci ankety seriálu Aktuálně.cz, kdy lidé píší do redakce text v délce jedné sms zprávy, co charakterizuje posledních dekádu a co podle jejich názoru bude charakterizovat příštích deset let.  Ve druhém díle seriálu čtenáři do redakce psali, která zvířata či rostliny z okolí jejich domova za poslední desetiletí zmizely a co z přírody podle jejich názoru bude chybět kolem jejich domovů za deset let

9 KONEC  TAKŽE VÁŽENÍ PŘÁTELÉ TOHLE BYLA MOJE PREZENTACE A UŽ JE KONEC.DEKUJI VÁM ZA POZORNOST.


Stáhnout ppt " Projekt:internetové vzdělávací kluby  Jméno:Jan Zatloukal  Téma:Jaro přichází."

Podobné prezentace


Reklamy Google