Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Architektura ukládání digitálních dokumentů spravovaných v systémech spisové služby vedených v elektronické podobě technická specifikace negarantovaného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Architektura ukládání digitálních dokumentů spravovaných v systémech spisové služby vedených v elektronické podobě technická specifikace negarantovaného."— Transkript prezentace:

1 Architektura ukládání digitálních dokumentů spravovaných v systémech spisové služby vedených v elektronické podobě technická specifikace negarantovaného a garantovaného datového. úložiště; zabezpečení datových úložišť; způsob předávání dokumentů do úložišť.

2 Architektura ukládání dat na úrovni TC ORP Zabezpečení dat na úrovni diskového pole: duální řadiče duální datové cesty zabezpečení diskového prostoru (RAID 5 nebo RAID 6) servisní podpora s automatickým reportingem provozních parametrů do servisního centra podpora OSů (UNIX, Linux, MS Windows); Diskové pole Zálohovací knihovna Lokální datová úložiště na obcích... Replikace dat do TC ORP Zálohování dat

3 Architektura ukládání dat na úrovni TC kraje Primární datové centrumZáložní datové centrum Zabezpečení dat na úrovni diskového pole: duální řadiče duální datové cesty zabezpeční diskového prostoru (RAID 5 nebo RAID 6) servisní podpora s automatickým reportingem provozních parametrů do servisního centra Diskové pole Zálohovací knihovna Diskové pole Archivační zařízení Zálohování Archivace Replikace dat Zabezpečení dat TC: synchronní nebo asynchronní replikace dat do záložního datového centra Zabezpečení dat na úrovni archivačního zařízení: WORM zápis Podpora OSů (UNIX, Linux, MS Windows)

4 Způsob předávání digitálních dokumentů do datových úložišť SpS obce – musí vyhovovat národnímu standardu pro vedení spisové služby v elektronické podobě. Na vstupech úložišť ORP TC a KTC filtry propouštějící pouze dokumenty v odpovídajících formátech s příslušnými metadaty, upravené novelou vyhlášky o vedení spisové služby a národním standardem pro vedení spisové služby v elektronické podobě. Do úložiště uzavřených spisů „e-Spisovna“ a do jeho repliky v úložišti KTC jsou dokumenty ukládány v hotových SIP objektech. Do úložiště NDA a jeho repliky jsou digitální archiválie ukládány v AIP objektech.

5 Architektura ukládání digitálních dokumentů spravovaných v systémech spisové služby vedených v elektronické podobě Děkuji za pozornost Oskar Macek


Stáhnout ppt "Architektura ukládání digitálních dokumentů spravovaných v systémech spisové služby vedených v elektronické podobě technická specifikace negarantovaného."

Podobné prezentace


Reklamy Google