Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách."— Transkript prezentace:

1 Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách křížením s dnes už neexistujícími německými brakýři. Cílem bylo vytvořit psa, který by se dokázal rychle pohybovat i v těžko prostupném horském terénu.

2 Popis: Středně velký, lehký a svalnatý pes. Tělo s delším pevným hřbetem, hlubokým a dlouhým, ale nepříliš širokým hrudníkem a mírně vtaženým břichem. Končetiny dlouhé, rovné a svalnaté Srst hustá, přiléhající, spíše drsná, nepříliš lesklá. Zbarvení: tmavě červená, jelení červená, červeno-žlutá, červeno-hnědá, šedo-červená, okrově žlutá. Prokvétající černá barva může být na čenichu, uších, na hřbetě a na ocase. Pes 47-52 cm Fena 44-48 cm

3 Charakteristika: Pohyblivý, rychlý a hbitý, zároveň však také vytrvalý lovecký pes s jemným nosem a velkou chutí do práce. Povahou milý, přívětivý i k dětem, velmi oddaný svému pánu. Užití: Lovecký pes - barvář, dobře se uplatňující zvláště v náročném horském terénu. Výskyt: Jeho chov se omezuje na myslivecké kruhy, i zde je však spíše výjimečný. Možná záměna: S hannoverským barvářem, který je výrazně větší, těžší a mohutnější. Dožívají se až 12 let


Stáhnout ppt "Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách."

Podobné prezentace


Reklamy Google