Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1.4 75021293 Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_19.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1.4 75021293 Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_19."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1.4 75021293 Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_19 LV Alois Mikulka PaedDr. Tamara Kučerová Anotace: učební materiál obsahuje, životopis a dílo autora Metodika: prezentace slouží k předvedení na interaktivní tabuli

2 Alois Mikulka 13. srpna 1933

3 Narozen v Brně. Vystudoval Vysokou školu výtvarného umění v Bratislavě. Nyní žije a pracuje v Brně. Kromě psaní rád maluje,sochá a kreslí si.

4 Lupiči a policajti Podtitul – Veselé zkazky pro mládež, trampy, noční šoféry a vědce, seniory i opalující se krásky, čtení na deštivou dovolenou u táboráku, ve škole pod lavicí, pro učitele, kteří tuto knížku zabaví, jakož i pro ty, kteří toto dílko někomu ukradnou – napovídá, komu je kniha určena. Pohádky se zabývají neobvyklými tématy, např. O banditovi, který měl rád svoji maminku, Dědečkova pomsta, O zlém duchu výtahů apod. Své příběhy autor již tradičně doplnil vtipnými ilustracemi.

5 Karkulka v maskáčích Příběh vypráví o holčičce Karkulce (oblečené v maskáčích a s červenou čepičkou na hlavě), která uteče do lesa před povinnou školní docházkou. Sny - Ilustrované minipovídky, vtahují čtenáře do říše snů, kde je možné opravdu vše. Rychlozáznamy snů, které prosákly z podvědomí do bdělého stavu a jimž nelze porozumět bez klíče, který visí na vnitřní straně dveří, co nemají kliku…

6 Netradiční náměty jelena střelí Jezinka a on umírá, tak Smolíček volá mobilem, který našel v borůvčí. Zavolá si rychlou záchranku, přijede služba, doktor mu vymění srdce, najednou zjistí, že nejsou pojištění... Teď chtějí hotové peníze, jelen ani Smolíček žádné nemají, ale jelen má zlaté parohy, tak šmidli fidli, doktor si to odnese, aby nedostal od pana ministra na zadek..."

7 Hladový vlk potká tchoře a myslí, že je to prasátko a chce ho sežrat. Tchoř říká, ať si s ním moc nezahrává, a ten vlk říká: nemáš u sebe náhodou sůl? Na co? No abych si tě mohl posolit, než tě sežeru.. A ten tchoř ho pak postříká tou svou voňavkou.


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1.4 75021293 Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_19."

Podobné prezentace


Reklamy Google