Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Malování lupa. Malování lupa Lupa: Provádí zvětšení pohledu na obrázek. Políčko pod pruhem udává možné násobky zvětšení a zmenšení. Zvětšení obrázku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Malování lupa. Malování lupa Lupa: Provádí zvětšení pohledu na obrázek. Políčko pod pruhem udává možné násobky zvětšení a zmenšení. Zvětšení obrázku."— Transkript prezentace:

1

2 Malování lupa

3 Lupa: Provádí zvětšení pohledu na obrázek. Políčko pod pruhem udává možné násobky zvětšení a zmenšení. Zvětšení obrázku umožňuje velmi jemné retušování a dokreslování obrázku. Lupa je nástroj na jedno použití, bezprostředně po jejím užití se obnoví předchozí nástroj.

4 Úprava velikosti lupy

5 Použití lupy Lupa umí na vašem obrázku znázornit mřížku, která vám pomáhá při velmi jemném retušování a dokreslování obrázku. Pokud klepnete kurzorem na nástroj Lupa, objeví se v políčku pod panelem nástrojů obdélníček, který udává možné násobky zvětšení a zmenšení. Při zvětšení obrázku 6x a 8x se vám otevře možnost znázornění mřížky. Při zvětšení 2x není tato nabídka funkční.

6 Proveďte toto cvičení:
1.) Otevřete program Malování a upravte velikost kreslící plochy na rozměry: Šířka    400 pixelů Výška  400 pixelů 2.) Kurzorem klepněte na lupu a zvolte osminásobné zvětšení obrázku. 3.) V horní části okna, na pruhu Základních nabídek, klepněte na příkaz Zobrazit a přejděte na odkaz Lupa. Zaškrtněte Zobrazit mřížku. 4.) Prázdný obrázek s mřížkou si uložte pod názvem Lupa.

7 Zdroje : Google – Gify Nena Jak na počítač


Stáhnout ppt "Malování lupa. Malování lupa Lupa: Provádí zvětšení pohledu na obrázek. Políčko pod pruhem udává možné násobky zvětšení a zmenšení. Zvětšení obrázku."

Podobné prezentace


Reklamy Google