Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Alenka odešla do školy, ačkoli se necítila moc dobře

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Alenka odešla do školy, ačkoli se necítila moc dobře"— Transkript prezentace:

1 Alenka odešla do školy, ačkoli se necítila moc dobře
Alenka odešla do školy, ačkoli se necítila moc dobře. Bolela ji hlava a měla rýmu. Když přišla do třídy a sedla si vedle své kamarádky Nataši, zjistila, že ani Nataša se necítí příliš dobře. Je ti dobře Natašo? Moc ne, ale maminka říkala, že musím jít do školy. (Poté Nataša dvakrát zakašlala.) Mě také není dobře, ale naštěstí nekašlu. Natašo, musíš si zakrývat ústa rukou, když kašleš! .

2 O polední přestávce šla obě děvčata na toaletu
O polední přestávce šla obě děvčata na toaletu. Nataša měla veliký hlad, a proto velmi pospíchala, aby už už byla na obědě Alenko, pospěš si, mám velký hlad! Počkej, musím si ještě umýt ruce! Ale prosím tě, to je zbytečné! Já si ruce nemyji a ještě se mi nic nestalo!

3 A nemáš doma nějaká antibiotika, která by sis mohla vzít?
Při obědě Alenka vyprávěla svému kamarádovi Honzíkovi o bolesti hlavy a rýmě. Opravdu mě ta hlava bolí a navíc mám pocit, že dostanu kašel. To není špatný nápad. Myslím, že nám doma nějaká zbyla po sestře, když měla zánět ucha. A nemáš doma nějaká antibiotika, která by sis mohla vzít?

4 Po obědě šly děti ven, proběhnout se na hřiště
Po obědě šly děti ven, proběhnout se na hřiště. Honzík upadl a velice ošklivě si odřel koleno. Auuuu, z kolena mi teče krev! Ach, ukaž mi to koleno. Naštěstí to nevypadá zle. Bude stačit jenom náplast. Honem, pojď, musíme to ukázet paní učitelce!

5 Ale ona je nemocná! Musíte jí přece dát antibiotika!
Když přišla Alenka domů, její maminka se rozhodla, že raději zajdou k doktorovi. Ten řekl, že Alenka má virózu. Alenko, jdi domů, lehni si do postele, a když tě bude bolet hlava, můžeš si vzít prášek na zmírnění bolesti. Buďte klidná. V tomto případě naštěstí nejsou nutná. Ale ona je nemocná! Musíte jí přece dát antibiotika!

6 Honzík nepřišel druhý den do školy a tak se Alenka za ním vydala domů.
No nazdar! A dal ti něco proti bolesti? Dneska jsi nebyl ve škole, jsi v pořádku? Nejsem, koleno mě v noci začalo hrozně bolet, a tak jsem musel jít k doktorovi. Ten řekl, že je v ráně infekce. Ne, ale dal mi antibiotika, která pomohou tělu bojovat proti infekci. A řekl mi, že musím všechna sníst.


Stáhnout ppt "Alenka odešla do školy, ačkoli se necítila moc dobře"

Podobné prezentace


Reklamy Google