Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vytvoříte si nějakou nádhernou tabulku. (lepší než mojí nebudete mít, tak se nikdy moc nesnažte) Celou si ji označíte... Next A kliknete na obrázek grafu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vytvoříte si nějakou nádhernou tabulku. (lepší než mojí nebudete mít, tak se nikdy moc nesnažte) Celou si ji označíte... Next A kliknete na obrázek grafu."— Transkript prezentace:

1

2 Vytvoříte si nějakou nádhernou tabulku. (lepší než mojí nebudete mít, tak se nikdy moc nesnažte) Celou si ji označíte... Next A kliknete na obrázek grafu na liště.

3 Objeví se vám okno, ve Kterém máte až příliš bohatý výběr (a věřte že je vždy těžké vymyslet, který graf patří ke kterému “obrázku“) Náhledy... Druhy... Next Můžete přepínat i mezi typy.... A budeme klikat na tlačítka: Další >

4 Ale zde je to podobné. (jak sami vidíte) A my se vrátíme zpět.

5 Přichází nastavování samotného grafu. Konkrétně tady si můžeme vybrat mezi řádky nebo sloupci : (možnosti rozšířeného nastavení řady tady dnes nebudeme rozebírat, beztak už máte starostí dost) Vždy poněkud jiné.... Next

6 Tohleto je ta klasická část kde se zadává název grafu a jeho os. My si ho vyplníme následovně.

7 Zde je poněkud plnější protože na obrázku přibyly nové věci. (samozřejmě je zase hezký) Pokračovat budeme přepnutím na tlačítko: Osy. Next

8 Ty nám vyhovují, tak se můžeme posunout dále. Next Jinak nám přidávají nebo odebírají popisky pod grafem a to osa X (Háj,Prčice,Rýmařov,Hajany) Nebo osa Y která by odebrala čísla nalevo od grafu.(0-90000).

9 Necháme základní variantu, ale můžete se podívat, že klikáním do okének přidáváte nebo odebíráte sytost mřížky. Najděte dva rozdíly... :-) Next

10 Levý sloupec (letopočty), je v grafu zobrazen barvami (k tomu je legenda) A tady si můžeme legendu umístit na různá místa (v našem případě se jeví jako nejhezčí možnost vpravo). (Já jsem samozřejmě opatřil obrázky i jiných pozic dole,...) Co je legenda?

11 Další obrázky: (těch je co, když se člověk snaží....) Next No ale my se přesuneme dál k popiskům dat.

12 Popisky se hodí u nějakých jednoduchých grafů (třeba měření teploty), takže pochopitelně zůstaneme u první ukázky (podstatně přehlednější). Next Ale jak víte tak jsem tak hodný, že tu mám i tu nejsložitější variantu.

13 Nejsem si jist jestli to jde dost dobře vidět a proto podrobnější zobrazení uvidíte na dalším snímku. Ale asi tady stejně není co vysvětlovat, prostě máte obrázek grafu a volíte si možnost jetli pod ním chcete (nechcete) vaši tabulku.

14 Varianta zobrazit... Varianta nezobrazit... Next Potvrdíme tlačítkem další.

15 Zde si vybereme jestli chceme graf jako nový list (to vás zatím nebude zajímat) nebo jako objekt do List 1. Znovu potvrdíme tlačítkem dokončit. A voala... (Na dalším snímku podrobnější náhled.)

16 No a tady je graf v plné parádě. Nebylo to nic těžkého a doufám že jste to všichni pochopily. S grafem se dá ještě normálně pracovat, jako například změnit typ písma... Next (to game)

17 Jso tady dva grafy, jeden “Normální“ a druhý upravený (po vytvoření, jak jsem před chvílí podotkl) Najděte co nejvíc rozdílů...

18 Thanks to your time. Za Pomocí Programů: Windows XP Home Edition Microsoft Office Excel Microsoft Office Power Point Jing 2007 (s technologií Net Framework 3.0) Michal Jarnot By Mic. Corporation spol. s. r. o.


Stáhnout ppt "Vytvoříte si nějakou nádhernou tabulku. (lepší než mojí nebudete mít, tak se nikdy moc nesnažte) Celou si ji označíte... Next A kliknete na obrázek grafu."

Podobné prezentace


Reklamy Google