Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Konstrukční části elektrických přístrojů Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Konstrukční části elektrických přístrojů Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno."— Transkript prezentace:

1 Konstrukční části elektrických přístrojů Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 - Každý elektrický přístroj se skládá z částí proudovodých a částí zabezpečujících mechanickou funkci přístroje. -Proudovodé díly musí splňovat požadavky jednak na dobrou elektrickou vodivost a rovněž mechanickou pevnost. -Mechanické části musí rovněž vyhovovat pevnostním požadavkům, mimoto některé díly plní i funkcí izolační, musí mít tedy i vyhovující elektrickou odolnost proti průrazu. Z hlediska funkčního obsahují spínací a jistící elektrické přístroje: 1. Kontakty – funkční spínací součástka. 2. Volnoběžku – spojuje kontakty s pohonem s jistým stupněm volnosti. 3. Aretaci – fixuje kontakty v požadované poloze. 4. Blokování – zajistí spínání více přístrojů v požadované konfiguraci. 5. Pohon – ruční, střídačový (pružiny natahované elektromotorem nebo ručně), elektromagnetický.

3 Růžicový kontakt vypínače

4

5 Působení volnoběžky

6 K zopakování: Ze kterých základních částí jsou složeny spínací a jistící přístroje ? Nakreslete druhy kontaktů. Jakou funkci splňuje volnoběžka?


Stáhnout ppt "Konstrukční části elektrických přístrojů Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno."

Podobné prezentace


Reklamy Google