Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Agenda Ochrana před dotykem Ochrana před přetížením a zkratem Vstup UPS – spolupráce se sítí Zvyšování provozní spolehlivosti náhradních zdrojů Spolupráce.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Agenda Ochrana před dotykem Ochrana před přetížením a zkratem Vstup UPS – spolupráce se sítí Zvyšování provozní spolehlivosti náhradních zdrojů Spolupráce."— Transkript prezentace:

1

2 Agenda Ochrana před dotykem Ochrana před přetížením a zkratem Vstup UPS – spolupráce se sítí Zvyšování provozní spolehlivosti náhradních zdrojů Spolupráce záložního zdroje s motorgenerátorem Specifický problém napájení počítačové zátěže

3 Ochrana před dotykem

4 Bezpečnost Ochrana před neb. dotyk. napětím neživých částí na výstupu UPS – proud. chránič. Ochrana před zkratem a přetížením na výstupu UPS.

5 Samočinné odpojení Většina UPS při přetížení přejde na bypass Není-li síť, objeví se definované proudové omezení. Lepší než jističe jsou proudové chrániče – běžné revizní měření odporu smyčky problém neobjeví

6 Motory

7

8 Ochrana před přetížením a zkratem

9 Zkrat na výstupu Ze stejných důvodů je vhodné používat dobrou topologii sítí Mnoho paprsků Paralelní řazení zvyšuje rezervu výkonu při zkratu Provedení 31 zvyšuje rezervu výkonu při zkratu

10 Nejběžnější UPS

11 Vstup UPS – spolupráce se sítí

12 Rozdělení UPS z hlediska zpětného vlivu na síť. - UPS off-line a line interactive - Dvojkonverzní s klasickým usměrňovačem - Dvojkonverzní s PF = 1 - UPS s DELTA konverzí

13 Zvyšování provozní spolehlivosti náhradního zdroje

14 Zvyšování spolehlivosti Paralelní redundantní řazení UPS Modulární architektura náhradního zdroje

15 Spolupráce záložního zdroje s motorgenerátorem

16 Energocentra Napájení zátěží z MG a z UPS Rozdělení zátěží dle důležitosti a podle toho jsou potom napájeny 1)Ze sítě (běžné obvody) 2)Z motorgenerátoru (důležité obvody – včetně vstupů UPS) 3)Z UPS (velmi důležité obvody)

17 Energocentra Jedním ze stěžejních úkolů je zajištění dobré spolupráce MG a UPS Vyšší harmonické odebírané zdrojem UPS z MG způsobují zkreslení výst. napětí z MG. MG a UPS tvoří složitou soustavu z hlediska stability chodu.

18 Rozdělení UPS z hlediska zpětného vlivu na síť. - UPS off-line a line interactive - Dvojkonverzní s klasickým usměrňovačem - Dvojkonverzní s PF = 1 - UPS s DELTA konverzí

19 Energocentra Z hlediska regulace MG reguluje své výstupní napětí (buzením generátoru) a kmitočet výstupního napětí (otáčkami motoru) UPS reguluje napětí na bateriích a velikost, tvar a kmitočet výstupního napětí.

20 Specifický problém napájení počítačové zátěže

21 Počítačová zátěž (CP) odebírá proud ze sítě jen kolem vrcholu sinusového napětí. Při trojfázové soustavě se proudy v jednotlivých fázích sčítají Dochází k přetížení nulového vodiče Nulový vodič se zpravidla nejistí. Lze řešit jen předimenzováním kabelů, vedením nulového vodiče zvlášť nebo spec. kabely.

22 Počítačová trojfázová zátěž

23


Stáhnout ppt "Agenda Ochrana před dotykem Ochrana před přetížením a zkratem Vstup UPS – spolupráce se sítí Zvyšování provozní spolehlivosti náhradních zdrojů Spolupráce."

Podobné prezentace


Reklamy Google