Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_070304 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_070304 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek."— Transkript prezentace:

1 červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_070304 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek Štencel. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879.

2 Pořizovací cenouVlastními nákladyReprodukční cenou

3 Pořizovací cena Používá se při pořízení DM koupí. Zahrnuje nákupní cenu včetně všech vedlejších pořizovacích nákladů.

4 Pořizovací cena Cena pořízení Vedlejší pořizovací náklady pojištění doprava montáž clo

5 Vlastní náklady Vlastními náklady oceňujeme DM při pořízení vlastní činností. Zahrnuje přímé a nepřímé náklady na zhotovení.

6 Celkové náklady Přímé náklady Nepřímé náklady odpisy DM spotřeba materiálu spotřeba energie režijní mzdy přímé mzdy

7 Reprodukční cena Cena, za kterou by byl majetek pořízen v době, kdy se o něm účtuje. Cena je stanovena odhadem soudního znalce.

8 u majetku nabytého darováním, u vkladu do podnikání, u zjištěného přebytku při inventarizaci. Používá se:

9 Výdaj na dokončení nástavby, přístavby, stavební úpravy; rekonstrukce – změna účelu a technických parametrů majetku; modernizace – rozšíření vybavenosti nebo použitelnosti majetku. Ocenění DM se může zvýšit technické zhodnocení. o technické zhodnocení.


Stáhnout ppt "Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_070304 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek."

Podobné prezentace


Reklamy Google