Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Hra na volby má pomoci žákům pochopit, proč do voleb nevstupují kandidáti individuálně, ale organizováni v politických stranách.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Hra na volby má pomoci žákům pochopit, proč do voleb nevstupují kandidáti individuálně, ale organizováni v politických stranách."— Transkript prezentace:

1 Anotace Hra na volby má pomoci žákům pochopit, proč do voleb nevstupují kandidáti individuálně, ale organizováni v politických stranách.

2 Politika

3 Hra na volby

4 Představ si, že naše škola je stát a v něm mají všichni volební právo. Blíží se volby a do nich kandidují tři politické strany. Jejich názvy jsou zatím jen ve zkratkách. Při hře na volby si můžeš vymýšlet své vlastní úplné názvy, které by vystihovaly cíle těchto politických stran. Ve skutečnosti jsou ve zkratkách ukryta ustálená rčení. Podaří se Ti je odhalit?

5 ŠPP Školné 1,- Kč denně za žáka Možnost podnikání na půdě školy pro žáky – zdaněno 5-ti % Možnost volby svého učitele Možnost volby času pro oběd (odpovědnost za doplnění zmeškaného učiva) Omlouvání zameškaných hodin v 9. ročníků žáky

6 MSP Zrušení 5 – nelze propadnout Povinnost pro výborné žáky doučovat na požádání spolužáky Možnost podnikání na půdě školy – zdaněno 30% 4-denní pracovní týden Ustavení žákovského parlamentu s možností spolurozhodovat o významných věcech

7 VJSR Stejnokroj pro všechny Klasifikace pouze dvěma stupni Zdarma obědy Zkrácení školní docházky na 8 let Zrušení povinného cizího jazyka


Stáhnout ppt "Anotace Hra na volby má pomoci žákům pochopit, proč do voleb nevstupují kandidáti individuálně, ale organizováni v politických stranách."

Podobné prezentace


Reklamy Google