Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HALLOWEEN Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HALLOWEEN Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 HALLOWEEN Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 1) Cut out and match into pairs:
BROOMSTICK Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 BROOMSTICK GHOST Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 WITCH KETTLE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 FROG OWL Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 SKELETON PUMPKIN Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 SPIDER BAT Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 BLACK CAT SNAKE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 HAUNTED HOUSE MONSTER Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 WEREWOLF Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 2) “SPOOKY” WORDS: WITCH GHOST BROOMSTICK FROG OWL KETTLE SPIDER
SKELETON PUMPKIN BLACK CAT SNAKE BAT HAUNTED HOUSE MONSTER WEREWOLF Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 a) Find all 15 words from ex. 1 in this “spooky” word search:
B C S K E L T O N R A P H I W M Z G D U Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 b) Think up 1 sentence on each “spooky” word:
For example: WITCH - The witches often travel on their broomsticks. GHOST - The ghost has usually got white colour. PUMPKIN - The orange pumpkin grew up in the small garden. OWL - The owl sleeps in the forest during the midday. BROOMSTICK - The broomstick helps to keep the clean room. BAT - People are often scared by bats. HAUNTED HOUSE - There are a lot of monsters in the haunted house. KETTLE - The witch cooks her meal in the kettle. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 b) Think up 1 sentence on each “spooky” word:
For example: FROG - Frogs are witch´s favourite pets. SKELETON - Skeleton is frequent Halloweens mask. SPIDER - Spiders are the most common Halloweens decoration. BLACK CAT - It is not true that black cat produces bad luck. SNAKE - The snake is not always poisonous. MONSTER - I was afraid by a huge monster. WEREWOLF - Werewolves often appear in the horrors. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 3) How good is your knowledge about Halloween? Write: TRUE or FALSE
a) Halloween is traditionally celebrated on the night of 31 OCTOBER. TRUE b) Belong to the legend, on Halloween night all evil spirits stayed at home. FALSE (All evil spirits went out to haunt people.) c) Halloween is based on an ancient Celtic holiday. The name “Halloween” means “Winter´s End”. FALSE (It means “Summer´s End.) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

16 3) How good is your knowledge about Halloween? Write: TRUE or FALSE
d) In past people gave lanterns outside their houses to keep away evil spirits. FALSE (They wanted to be friendly to the evil spirits.) e) People believed that at Halloween´s night witches, ghosts and bad spirits went around looking for a living body. TRUE f) On Halloween people dressed up as ghosts, witches and monsters so that the bad spirits would not steal their body. TRUE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

17 3) How good is your knowledge about Halloween? Write: TRUE or FALSE
g) Nowadays people give pumpkins with faces inside their houses. FALSE (People put pumpkins outside their houses.) h) The pumpkin with face is called the “Jack-o-lantern”. TRUE i) “Trick or treat” is a kind of game which children play at Halloween when they say jokes or get sweets. TRUE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

18 4) The Story of the Jack o´Lantern a) Read this story and try to understand what about is it:
The original Jack o' Lantern was not a pumpkin. The Jack o´ lantern legend goes back hundreds of years in Irish History. Jack, an Irish man, grew up in a village where he earned a reputation for cleverness as well as laziness. He prefers to lie under a solitary oak. He earned money spending at the local pub, where he looked for an "easy shilling" from gambling, a pastime at which he excelled. In his whole life he never made a single enemy, never made a single friend and never performed a selfless act for anyone. Stingy Jack, a miserable and old drunk, liked to play tricks on everyone: family, friends, his mother and even the Devil himself. One day, he tricked the Devil into climbing up an apple tree. Once the Devil climbed up the apple tree, Stingy Jack hurriedly placed crosses around the trunk of the tree. The Devil was then unable to get down the tree. Stingy Jack made the Devil promise him not to take his soul when he died. Once the devil promised not to take his soul, Stingy Jack removed the crosses and let the Devil down. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

19 Many years later, when Jack finally died, he went to the gates of Heaven and was told by Saint Peter that he was too mean and too cruel and had led a miserable and worthless life on earth. He was not allowed to enter Heaven. Then he went down to Hell. But the Devil kept his promise and would not allow him to enter Hell. Now Jack was scared and had nowhere to go but to wander about forever in the darkness between Heaven and Hell. He asked the Devil how he could leave as there was no light. The Devil gave him a burning coal from the flames of Hell to help him light his way. Jack placed the ember in a hollowed out turnip, one of his favourite foods which he always carried around with him whenever he could steal one. From that day, Stingy Jack roamed the earth without a resting place, lighting his way as he went with his "Jack o' lantern". Since, on all Hallow's Eve, the Irish hollowed out turnips, potatoes and beets. They placed a light in them to ward off evil spirits and keep Stingy Jack away. The Irish brought the tradition of the Jack o' Lantern to America. The Irish immigrants quickly discovered that pumpkins were bigger and easier to carve out. So they used pumpkins for Jack o' lanterns. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

20 b) Working with dictionary – translate following words:
EARN = REPUTATION = CLEVERNESS = LAZINESS = OAK = LOOK FOR = GAMBLING = STINGY = MISERABLE = TRUNK = UNABLE = VYDĚLAT PROMISE = WORTHLESS = MEAN = ALLOW = WANDER = EMBER = TURNIP = ROAM = BEET = WARD OFF = SLÍBIT POVĚST BEZCENNÝ CHYTROST LAKOMÝ, PODLÝ, MÍNIT, ZAMÝŠLET LENOST DOVOLIT DUB BLOUDIT HLEDAT ŽHAVÝ POPEL HRANÍ TUŘÍN LAKOMÝ POTULOVAT SE UBOHÝ ŘEPA KMEN ODRAZIT NESCHOPNÝ Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

21 c) Answer these questions – if it is possible - answer by sentence:
In which country did Jack live? How was his character? How was his trick on the Devil? Why he could not go to the Heaven after his death? Why he could not go to the Hell? How did his life look like after his death? What do people do on Halloween with pumpkins? Jack lived in Ireland. He was mean, lazy and drunk. He did not have any friends. He carved cross on the trunk of the tree where was sitting Devil. Because he was very bad man and for the Heaven did not have any worth. Because the Devil gave him promise not to go to the Hell for his leaving. He wandered between the Heaven and the Hell with lantern from carving turnip. They put a light in them to ward off evil spirits and keep Stingy Jack away. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

22 Použité obrázky: Královská dýně Volně šiřitelné Dýně Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Nůžky GNU Free Documentation License, Version 1.2 Koště GNU Free Documentation License, Version 1.2   Duch GNU Free Documentation License, Version 1.2   Čarodějnice Volně šiřitelné Kotel Creative Commons Attribution 2.0 Generic license   Žába GNU Free Documentation License, Version 1.2 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

23 Použité obrázky: Sova Creative Commons Attribution 2.0 Generic license   Kostlivec Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication (volně šiřitelné)   Dýně Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license   Pavouk GNU Free Documentation License, Version 1.2   Netopýr Volně šiřitelné   Černá kočka Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license   Had GNU Free Documentation License, Version 1.2   Strašidelný dům Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

24 Použité obrázky: Strašidlo Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license   Vlkodlak GNU Free Documentation License, Version Použitý upravený text:   Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "HALLOWEEN Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google