Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Č lov ě k a zdraví VY_32_INOVACE_8.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Č lov ě k a zdraví VY_32_INOVACE_8."— Transkript prezentace:

1 ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Č lov ě k a zdraví VY_32_INOVACE_8

2 Ahoj kluci a holky. Jmenuji se Amálka a chtěla bych Vám něco povědět o zdraví a správné výživě. Hodn ě zdaru, práv ě za č ínáme !!!

3 Být zdravý je v podstatě strašně jednoduché. Stačí jen zdravě a střídmě jíst a mít dostatek pohybu. Kdo mi ale řekne, co je zdravé a zároveň tak dobré jako bonbóny a hranolky a ….. ? N

4 Některé činnosti jsou pro lidské tělo a zdravý růst organismu velice důležité a potřebné. Můžeš sportovat, pracovat, pomáhat doma s úklidem, babičce na zahrádce, hlavně dostatečně pobývat venku na čerstvém vzduchu. Prohlédni si obrázky a říkej, zda činnost provádíš, nebo ne a zda je to zdravé a tělu prospěšné.

5

6

7

8 ÚKOL : Číslo sady: 3 Číslo DUM v sadě: 8 Téma sady: Zkouším, bádám.. Název DUM: Člověk a zdraví Autorka: Helena Jordánová, Mgr. DUM využijete při hodinách prvouky, kde se budete zabývat lidským tělem a správnou výživou, kde si budete s žáky povídat o zdravém životním stylu a činnostech pro tělo ozdravujících. Žáci hovoří o zdravé výživě, a zdravém životním stylu, uvědomují si, co by mohlo být pro jejich tělo – život nežádoucí a nezdravé. Zpět na úvod Hlavním úkolem tohoto materiálu je popovídat si s dětmi o důležitosti zdravé stravy a zdravých hygienických návycích. Při kliknutí na zdravou stravu na listě 3 se objeví správná fajfka. Zpět na list 3 se vrátíš při kliknutí na

9 Všechny obrázky použity z klipartu.


Stáhnout ppt "ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Č lov ě k a zdraví VY_32_INOVACE_8."

Podobné prezentace


Reklamy Google