Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Petr Machala. Znáte někoho, kdo se dostal do podobné situace? Dědo, to je neuvěřitelné, vaří to, smaží, strouhá, hněte, odšťavňuje…, ještě dostaneme dárek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Petr Machala. Znáte někoho, kdo se dostal do podobné situace? Dědo, to je neuvěřitelné, vaří to, smaží, strouhá, hněte, odšťavňuje…, ještě dostaneme dárek."— Transkript prezentace:

1 Petr Machala

2 Znáte někoho, kdo se dostal do podobné situace? Dědo, to je neuvěřitelné, vaří to, smaží, strouhá, hněte, odšťavňuje…, ještě dostaneme dárek a navíc je to za pouhých 999,- Kč. Miláčku, byl u nás v práci dealer a velmi výhodně jsem nakoupila… Mám pro vás jedinečnou nabídku, za tuto cenu jen a jen pro vás… Mám tady poslední čtyři kusy. Tak vynikající kvalitu nikde jinde nenajdete. Myslete na své děti…, mohu vám nabídnout výhodný úvěr.

3 Rozhodli jste se odpovědně? Poslouží půjčka svému účelu a z domácnosti neodnese víc, než přinese? Jak je to s „výhodným“ zadlužováním? Miláčku, byl u nás v práci dealer a velmi výhodně jsem nakoupila… …a to mám příští týden platit povinné ručení, rovněž dovezou nové zimní pneumatiky.

4 Nepůjčujte si na zbytečnosti vždy si rozmyslete, zda věc či službu, na které si chcete půjčit, opravdu potřebujete Nepřeplácejte životnost nekupujte na úvěr žádnou věc nebo službu, které budete splácet delší dobu, než ji lze užívat (dovolená, Vánoce) Co bychom měli mít neustále na paměti? Jak dlouho si vydrží dítě hrát s novou „drahou“ hračkou?

5 Neriskujte krach propočtěte si, kolik si měsíčně můžete dovolit splácet, nezapomeňte na zadní vrátka a finanční rezervu na horší časy Nedůvěřujte všem pečlivě si prověřte subjekt, který vám nabízí úvěr, půjčky může poskytovat v podstatě kdokoliv společnosti, které neprověřují žadatele v úvěrových registrech, si kompenzují riziko výší úroků nebo jinými sankcemi Nemůžu si dovolit být nemocný, žiji od výplaty k výplatě a navíc splácím úvěr.

6 Neunáhlujte se neberte hned první nabídku úvěru, kterou dostanete pečlivě zvažte, který typ úvěru je pro vaše potřeby nejvhodnější nechvátejte a porovnávejte různé podmínky Neporovnávejte pouze úroky zjistěte si, kolik úvěr reálně stojí včetně všech poplatků za správu úvěru, uzavření smlouvy a dalších neporovnávejte úrokové sazby, ale sazby RPSN a celkový objem peněz, které zaplatíte

7 Nepodepisujte neznámé vždy se podrobně seznamte se smlouvou a úvěrovými podmínkami včetně případných sankcí či pokut nepodepisujte nic, čemu nerozumíte v případě potřeby se poraďte s odborníky. Nemyslete jen na současnost své závazky plaťte řádně a včas. V případě potřeby se pojistěte pro případ neschopnosti splácet v budoucnu Důležité zákony a dokumenty Občanský zákoník, zákon č. 40/1963 Sb. (§ 48, § 451) Zákon č. 145/2010 Sb., o spotřebitelském úvěru a o změně některých zákonů (§ 6, § 8, § 11. Příloha č. 3)

8 Nepůjčujte si na půjčku pokud přes všechna opatření nastane situace, kdy nelze splácet, nepůjčuji si další peníze na vyrovnání dluhu snažte se domluvit na řešení přímo s věřitelem Nevěřte na zázraky pokud vaši žádost o úvěr odmítne seriózní finanční instituce, zamyslete se znovu nad svou ekonomickou situací dříve, než budete jinde žádat o dražší pamatujte na to, že tím nechrání jen sebe, ale i vás. Vyháníme čerta ďáblem

9 * www.dtest.cz * [online]. [cit. 2013-11-17]. Dostupné z: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f1/Lego.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f1/Lego.jpg * [online]. [cit. 2013-11-17]. Dostupné z: http://www.homecredit.cz/images/custom/bezva_vanoce_2013.jpg


Stáhnout ppt "Petr Machala. Znáte někoho, kdo se dostal do podobné situace? Dědo, to je neuvěřitelné, vaří to, smaží, strouhá, hněte, odšťavňuje…, ještě dostaneme dárek."

Podobné prezentace


Reklamy Google