Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

K OMUNIKACE. K ONFLIKT Zkuste napsat, co je konflikt? (Jak vzniká? Jaké má znaky?) Platí, že konflikt = hádka? Jakým způsobem je možné konflikty.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "K OMUNIKACE. K ONFLIKT Zkuste napsat, co je konflikt? (Jak vzniká? Jaké má znaky?) Platí, že konflikt = hádka? Jakým způsobem je možné konflikty."— Transkript prezentace:

1 K OMUNIKACE

2

3

4

5 K ONFLIKT Zkuste napsat, co je konflikt? (Jak vzniká? Jaké má znaky?) Platí, že konflikt = hádka? Jakým způsobem je možné konflikty řešit?

6 K ONFLIKT Vzniká ve chvíli, kdy máme odlišné názory a představy Řešení konfliktu závisí na mnoha věcech:  temperamentu  náladě  vztahu k druhé osobě  Komunikačních dovednostech

7 T EMPERAMENT Jaké typy temperamentu znáte? Jak jednotlivé typy jednají? Lze ovlivnit svůj temperament?

8 T EMPERAMENT

9 Z VLÁDÁNÍ KONFLIKTŮ Sebeřízení  schopnost ovládat se  schopnost pracovat se svými pocity  schopnost nenechat se strhnout situací Semafor se hodí i při řešení problémů Stůj! Připrav se. Jeď!

10 Z VLÁDÁNÍ KONFLIKTŮ Citlivost vůči druhým  schopnost vnímat situaci i z pohledu ostatních  schopnost vnímat ho a naslouchat mu  schopnost porozumění Cílem není vítězství jedné strany, ale společně dosažené řešení.

11 V YJEDNÁVÁNÍ Uvolnění atmosféry – uvolněnost, klid, dostatek času Diskuse – sdělování vlastních stanovisek, vzájemné naslouchání, snaha o pochopení druhého, zpětná vazba Hledání řešení – návrhy na řešení, kompromisy Shrnutí – ujasnění výsledku, ocenění spolupráce, poděkování


Stáhnout ppt "K OMUNIKACE. K ONFLIKT Zkuste napsat, co je konflikt? (Jak vzniká? Jaké má znaky?) Platí, že konflikt = hádka? Jakým způsobem je možné konflikty."

Podobné prezentace


Reklamy Google