Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JONÁŠ PETŘÍČEK VÝLETNÍ TRASA ŽENEVA Ženeva leží v jihozápadním cípu Švýcarska na hranici s Francií. Je to jedno z nejdražších měst. Nedaleko Ženevy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JONÁŠ PETŘÍČEK VÝLETNÍ TRASA ŽENEVA Ženeva leží v jihozápadním cípu Švýcarska na hranici s Francií. Je to jedno z nejdražších měst. Nedaleko Ženevy."— Transkript prezentace:

1

2 JONÁŠ PETŘÍČEK

3 VÝLETNÍ TRASA

4 ŽENEVA Ženeva leží v jihozápadním cípu Švýcarska na hranici s Francií. Je to jedno z nejdražších měst. Nedaleko Ženevy se nachází Ženevské jezero, které patří k obrazu města. U něj je 140 m vysoký vodotrysk a kolem se můžeme projít promenádami a parky.

5 LUCERN V Lucernu najdeme nejstarší zakrytý dřevěný most na světě. Ten spojuje staré město s novým. Leží na severozápadním konci Lucernského jezera.

6 CURYCH Curych je nejstarší město Švýcarska. Leží u severního konce Curyšského jezera. Curyšské jezero se nachází ve staré ledovcové kotlině. Na jezeře jsou dva ostrovy. Největší hloubka jezera je 143 m. Voda v něm je pitná.

7 GLACIER EXPRES Jezdí ze Svatého Mořice a Davosu do Zermattu a zpět. Vlak dostal jméno ledovcový, protože jeho trasa vede v blízkosti ledovců.

8


Stáhnout ppt "JONÁŠ PETŘÍČEK VÝLETNÍ TRASA ŽENEVA Ženeva leží v jihozápadním cípu Švýcarska na hranici s Francií. Je to jedno z nejdražších měst. Nedaleko Ženevy."

Podobné prezentace


Reklamy Google