Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Simultánní reakce – následné reakce. Použitím substituce c B ≡ u.v dostáváme pro c B = f(t) výslednou funkci:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Simultánní reakce – následné reakce. Použitím substituce c B ≡ u.v dostáváme pro c B = f(t) výslednou funkci:"— Transkript prezentace:

1 Simultánní reakce – následné reakce

2 Použitím substituce c B ≡ u.v dostáváme pro c B = f(t) výslednou funkci:

3 Oscilační reakce – chemická obdoba chování nelineárních dynamických systémů

4 iontová výměna Změna koncentrace kovu v profilovém elementu toku Faktor  modelově zohledňuje relativní úbytek H+ v roztoku související s vymýváním dalších kovů paralelně s Me+, jehož koncentrace je počítána. Míra paralelního vymývání kovů je v rámci použitého zjednodušení shodná s chováním Me+. Kinetika heterogenních soustav – příklad 1D prostorového problému se sorpcí Obecný kinetický model kationtových výměn ve dně potoka vyvolaných umělou acidifikací Matematický model popisuje kinetiku iontových výměn bazických a vodíkových (resp. hydroxoniových) kationtů na sorpčně aktivním povrchu v systému, který je vymezen jako (jednorozměrný) vodní tok délky L s rychlostí proudu v. Modelované koncentrace uvažovaných složek (H+, Me+) jsou v obou definovaných fázích (tj. v proudícím roztoku a na prostorově -1D statickém povrchu dnového sedimentu) závislé na čase t a vzdálenosti l od uvažovaného počátku toku.


Stáhnout ppt "Simultánní reakce – následné reakce. Použitím substituce c B ≡ u.v dostáváme pro c B = f(t) výslednou funkci:"

Podobné prezentace


Reklamy Google