Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Centrum pro katechezi Olomouc, 2015. = vnímání symbolů, atmosféry Božího domu, liturgického dění. Ukotvený zrak pomáhá soustředěnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Centrum pro katechezi Olomouc, 2015. = vnímání symbolů, atmosféry Božího domu, liturgického dění. Ukotvený zrak pomáhá soustředěnosti."— Transkript prezentace:

1 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015

2 = vnímání symbolů, atmosféry Božího domu, liturgického dění. Ukotvený zrak pomáhá soustředěnosti.

3 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 OKO zrcadlí srdce člověka. Proto součástí liturgie je i dívání se. Dívám se takto na Boha skrze slovo, gesto, věci, obrazy, které vidím v kostele. Toto má ve mně uschopňovat rodící se slovo směrem k Ježíši.

4 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Člověk skrze pohled sděluje svůj vztah a přijímá informace o postoji lidí kolem. Pohledem přijímáme Boží lásku, ale také obdarováváme bližního. Oko je vynikající komunikátor toho, co se děje v mém srdci.

5 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 přede mší svatou, po mši svaté, po úkonu kajícnosti, po svatém přijímání. Mlčení prázdnota Mlčení pomáhá vyslovit intenzivní touhu lidského srdce.

6 Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015 - je podobné tichému životu Panny Marie: mlčí, naslouchá a pak odpovídá. - není prázdný čas. Je prostorem, v němž k nám chce osobně promluvit Bůh. Ticho vyžaduje vnitřní klid.


Stáhnout ppt "Centrum pro katechezi Olomouc, 2015. = vnímání symbolů, atmosféry Božího domu, liturgického dění. Ukotvený zrak pomáhá soustředěnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google