Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_52_INOVACE_03/2/2_ZEMĚPIS Amerika II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2 – Inovace a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_52_INOVACE_03/2/2_ZEMĚPIS Amerika II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2 – Inovace a."— Transkript prezentace:

1 VY_52_INOVACE_03/2/2_ZEMĚPIS Amerika II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2 – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Anotace Seznamuje žáky s daným kontinentem z přírodních a společensko - hospodářských hledisek. Žáci si rozvíjí komunikativní kompetence, kompetence k učení, kompetence k řešení problémů a kompetence pracovní. Žáci pracují s atlasem, textem. Prezentace je určena pro žáky 7. ročníků. Vypracoval Mgr. Vladan Chlumský Oblast Člověk a příroda

2 AMERIKA PŘÍRODNÍ KRAJINY A OBYVATELSTVO

3 Přírodní krajiny/Vegetační pásy: všechny S – sníh,led tundry tajga = jehličnaté lesy smíšené lesy  zemědělská krajina subtropy – kolem Mexického zálivu - kulturní rostliny (bavlna, tabák,ovoce,zelenina, brambory, rajčata, papriky...) lesostepi, stepi – obilí pouště a polopouště – kaktusy tropy – Stř.A, SJA – káva, kakao, banány, ovoce, dřevo Stepi – SA – prérie ( F – louky ) JA - pampy JA - pampy Živočichové: rozmanití S – medvěd grizzli, los, sob,bobr S – medvěd grizzli, los, sob,bobr M – skunk, bizon,puma, jaguár M – skunk, bizon,puma, jaguár T - pásovec, kolibřík, kondor, anakonda, lenochod, opice, lama... T - pásovec, kolibřík, kondor, anakonda, lenochod, opice, lama... - biosféra narušena člověkem, kácení deštných pralesů 1. 2.

4 - nejvíce – národů a národností - M a T pás původní – Indiáni ( omyl ) Eskymáci ( ti, co jí syrové maso) nyní – potomci přistěhovalců Kolonizace – JA – Španělé – většina Portugalci – Brazílie š. a p. z latiny  Latinská Amerika SA – Francouzi, Angličané 17. – 18. století – černoši z Afriky na práci  míšenci : I + B  mestici Č + B  mulat Č + I  zambo - soustředění obyvatel do měst Sao Paulo (8,5/16,8) Ciudad de Mexico (12,9) New York (7,3/18) Nejvyspělejší státy – USA, Kanada Amerika - obyvatelstvo 3.

5 Použité obrázky d ostupné pod licencí Creative Commons na http://commons.wikipedia.org/:http://commons.wikipedia.org/ 1. [cit. 2010-10-13]. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Deserticoooo.jpg 2. [cit. 2010-10-13]. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tropical_forest.JPG 3. [cit. 2010-10-13].


Stáhnout ppt "VY_52_INOVACE_03/2/2_ZEMĚPIS Amerika II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2 – Inovace a."

Podobné prezentace


Reklamy Google