Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Poučení o bezpečnosti v učebně výpočetní techniky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Poučení o bezpečnosti v učebně výpočetní techniky"— Transkript prezentace:

1 Poučení o bezpečnosti v učebně výpočetní techniky
Výpočetní technika

2 Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice
jméno autora Mgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT předmět Výpočetní technika pořadové číslo DUM 01

3 Anotace Prezentace seznamuje žáky s pravidly chování v učebně výpočetní techniky s ohledem na ochranu jejich zdraví a majetku. Autor Mgr. Petr Jonáš Očekávaný výstup Žáci dbají na dodržování pravidel bezpečnosti práce, rozumějí důvodům jejich dodržování. Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinovaná Cílová skupina žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělání – druhý stupeň Typická věková skupina let

4 Vstup do učebny výpočetní techniky
Do učebny vstupujeme pouze se svolením učitele. Jsme přezutí. Usedáme na určená místa. Zkontrolujeme své pracoviště. Případné nedostatky hlásíme vyučující/mu. Nevybalujeme si jídlo ani pití. Za své místo odpovídáme!

5 Práce s osobním počítačem
Pracovní místo udržujeme v čistotě a pořádku. Na pracovní ploše máme jen věci a pomůcky nutné pro zadanou práci. Soubory si ukládáme pouze do svého datového adresáře (později úložiště na internetu) Do cizích adresářů nevstupujeme. Vlastní přenosná média (FD, CD) lze používat pouze se souhlasem vyučujícího.

6 Případné nedostatky hlásíme vyučujícímu informatiky.
Zakázáno je měnit konfiguraci adresářů a programů spouštět neznámé programy odstraňovat svépomocí jakékoliv poruchy na zařízení počítače, popřípadě na elektrické instalaci manipulovat se zařízením a vybavením učebny opouštět místo bez svolení učitele vynášet jakékoli pomůcky mimo učebnu Případné nedostatky hlásíme vyučujícímu informatiky.

7 Porušování řádu učebny
Vědomé neustálé porušování řádu učebny VT povedou k udělení kázeňských opatření! Škody na vybavení učebny způsobené z nedbalosti nebo úmyslně budou ohlášeny rodičům a bude požadována náhrada škody. I v odborných učebnách platí školní řád!

8 Odchod z učebny Po skončení práce uvedeme svá pracovní místa do pořádku. Z učebny odcházíme na pokyn vyučující/ho.

9 Zdroje Provozní řád učebny výpočetní techniky Galerie softwaru

10 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Poučení o bezpečnosti v učebně výpočetní techniky"

Podobné prezentace


Reklamy Google