Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hlavní město Švédska Stockholm je nádherným a živoucím velkoměstem, které se svou zářivostí, magičností i příjemnou klidnou krásou starých čtvrtí vyrovná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hlavní město Švédska Stockholm je nádherným a živoucím velkoměstem, které se svou zářivostí, magičností i příjemnou klidnou krásou starých čtvrtí vyrovná."— Transkript prezentace:

1 Hlavní město Švédska Stockholm je nádherným a živoucím velkoměstem, které se svou zářivostí, magičností i příjemnou klidnou krásou starých čtvrtí vyrovná nejskvělejším evropským metropolím. Stockholm sestává z mnoha čtvrtí a částí, rozesetých na četných ostrovech. Nejznámnější a nejnavštěvovanější čtvrtí je Gamla Stan (Staré město), jehož úzké uličky se proplétají půvabnými načervenalými domy, jimž vévodí královský palác. Většina turistů nepropásne ani návštěvu ostrova Djurgården, na kterém je provozován Skansen, první muzeum pod širým nebem na světě, které zároveň proůjčilo jméno typu muzea, jež rekonstruuje každodenní život v minulých staletí a předvádí jeho autentické ukázky. Dalšími částmi Stockholmu jsou Södermalm, ostrovy Skeppsholmen a Kastellholmen, moderní centrum Norrmalm nebo Långholmen, malý ostrov na jezeře Mälaren. Zajímavé jsou ovšem i vzdálenější čtvrti Stockholmu nebo Stockholmské souostroví, čítající několik desítek tisíc ostrůvků.

2 Öresundský most - nádherný patří mezi nejdelší mosty světa, má 17 km a vede z Dánska do Švédska

3 Rybí Trhy

4 Přístav Barsebäckshamp severně od Malmö

5 Mys Kullaberg přírodní rezervace

6 Radnice v Malmö

7 Lékárna a Zámeček

8 Náměstí krále Gustava II.

9 Městské Divadlo

10 Konstmuseet - muzeum umění

11 Poseidonova Kašna

12 Centrální Nádraží

13 Kostel

14 Chrám sv. Gustava

15 Židovská Synagoga

16 Přístaviště Lilla Bommens Hamm

17 Město z ptačí perspektivy

18 Stadion Ullevi

19 Stadion Ullevi Ullevi bylo rovněž dějištěm atletického mistrovství světa 1995

20 Největší muzeum na vodě

21 Lodní Doky


Stáhnout ppt "Hlavní město Švédska Stockholm je nádherným a živoucím velkoměstem, které se svou zářivostí, magičností i příjemnou klidnou krásou starých čtvrtí vyrovná."

Podobné prezentace


Reklamy Google