Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Objednávka v restauraci

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Objednávka v restauraci"— Transkript prezentace:

1 Objednávka v restauraci
Slovní zásoba Škola: SOU Val. Klobouky Ročník: třetí Obor: Kuchař/číšník Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět: Anglický jazyk Datum vytvoření: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 Všímejte si, jak se zdvořile tázal hostů.
Doufám, že na konci dnešního dne budete číšníci a servírky jako tento pán. Všímejte si, jak se zdvořile tázal hostů.

3 BEING POLITE IN ENGLISH
Jakou zdvořilostní frázi používala servírka? Would you like…

4 Ostatní zdvořilé otázky
Ptáme se, co by chtěl Žádáme jej o něco Žádáme o svolení Would you like Could you Would you Could I May I Shall I Can I Chtěl by jste…? Mohl by jste…?? Smím, mohu???

5 Najděte zdvořilé fráze v textu:
Waiter: Hello Mam, Can I help you? Kim: Yes, I'd like to have some lunch. Waiter: Would you like a starter? Kim: Yes, I'd like a bowl of chicken soup, please. Waiter: And what would you like for a main course? Kim: I'd like a grilled cheese sandwich. Waiter: Would you like anything to drink? Kim: Yes, I'd like a glass of Water, please. Waiter... After Kim has her lunch.: Can I bring you anything else? Kim: No thank you. Just the bill. Waiter: Certainly. Kim:I don't have my glasses. How much is the lunch? Waiter: That's $6.75. Kim: Here you are. Thank you. Waiter: You're welcome. Have a nice day. Kim: Thank you, the same to you. Najděte zdvořilé fráze v textu: Vypište příklady použití z rozhovorů a nahraďte je jinými frázemi:

6 Objednáme si sami? Waiter: Hello Mam, Can I help you? Kim: Yes, I'd like to have some lunch. Waiter: Would you like a starter? Kim: Yes, I'd like a bowl of chicken soup, please. Waiter: And what would you like for a main course? Kim: I'd like a grilled cheese sandwich. Waiter: Would you like anything to drink? Kim: Yes, I'd like a glass of Water, please. Waiter... After Kim has her lunch.: Can I bring you anything else? Kim: No thank you. Just the bill. Waiter: Certainly. Kim:I don't have my glasses. How much is the lunch? Waiter: That's $6.75. Kim: Here you are. Thank you. Waiter: You're welcome. Have a nice day. Kim: Thank you, the same to you.

7 Homework checking http://www. youtube. com/watch
Homework checking Pozorně si poslechněte následující odkaz a doplňte dle poslechu ještě jeden způsob, jak lze někoho o něco požádat a doplňte český překlad. Ptáme se, co by chtěl Žádáme jej o něco Žádáme o svolení Would you like ?_________ Could you Would you Could I May I Shall I Can I Chtěl by jste…? ?______________ Mohl by jste…?? Smím, mohu???

8 That´s all for today See you next lesson
Good bye

9 ZDROJE CITACÍ A OBRÁZKŮ:
NEUVEDEN, Neuveden. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Autor Neuveden, Polite Request, [video online], Datum vzniku , [cit ], dostupný z WWW: Autor Neuveden, Unit 7 Ordering a Meal, [video online], Datum vzniku , [cit ], dostupný z WWW: Brett Brown , Diner Full Movie,[video online], Datum vzniku , [cit ], dostupný z WWW: Autor Neuveden, Learning English At The Restaurant, [video online], Datum vzniku , [cit ], dostupný z WWW: Englishgoonline, Communicative English Part 2, [video online], Datum vzniku , [cit ], dostupný z WWW: HLAVATÝ Ondřej, Polite request, [video online], Datum vzniku , [cit ], dostupný z WWW: Autor Neuveden, Commons.wikimedia,[online], Datum vzniku Neuvedeno, [cit ], dostupný z WWW: Autor Neuveden, Ordering Food In A Restaurant, Datum vzniku Neuvedeno, [cit ], dostupný z WWW: NEUVEDEN, Neuveden. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Objednávka v restauraci"

Podobné prezentace


Reklamy Google