Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EAPRASnet je součástí EAP European Academy of Paediatric Research in Ambulatory Setting network Evropská akademie výzkumu v síti pediatrických ambulancí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EAPRASnet je součástí EAP European Academy of Paediatric Research in Ambulatory Setting network Evropská akademie výzkumu v síti pediatrických ambulancí."— Transkript prezentace:

1 EAPRASnet je součástí EAP European Academy of Paediatric Research in Ambulatory Setting network Evropská akademie výzkumu v síti pediatrických ambulancí European Academy of Paediatric Research in Ambulatory Setting network Evropská akademie výzkumu v síti pediatrických ambulancí

2 Jaké je poslání EAPRASnet? Zlepšit zdraví dětí a zvýšit kvalitu praxe primární péče prováděním mezinárodně spolupracujícího prakticky založeného výzkumu.

3 Jaké jsou cíle EAPRASnet? 1.ustanovit strukturu a proces sledování kvality primární péče a její efektivitu 2.poskytování výzkumných zkušeností velkým skupinám praktiků v primární péči 3.šíření výsledků studie pediatrům a jiným lékařům primární pediatrické péče, společnostem veřejného zdravotnictví a společnostem formulujícím směrnice, standardy a doporučení, aby tak mohla jednat podle těchto informací

4 Co chce EAPRASnet dělat? Lékaři a výzkumníci pracují společně na vytváření otázek výzkumu, navrhují studijní materiály a protokoly, získávají fondy na výzkum, sbírají studijní data, analyzují shromážděna data a publikují výsledky.Tato spolupráce je prováděná pomoci národních členů EAP a podporovaných národních EAPRAS členů.

5 V čem spočívá činnost spolupracovníků? Od EAPRASnet praktiků se požaduje vyplňování dotazníků, která poskytnou data k dokumentaci demografických charakteristik a zkušeností. Nežádá se účast na všech studiích, očekává se ale, že budou v síti aktivní tím, že se účastní často.

6 Současný stav činnosti EAPRASnet První informace k založení akademie podle vzoru AAP ROS /Americká akademie/ byly na zasedání meetingu EAP v prosinci 2008 v Bruselu. Byla nám představena Úkolová skupina. Na tomto zasedání byli národní delegáti, kteří se stali národními koordinátory EAPRASnet vyzváni k sestavení sítě spolupracujících praktiků v daném státě náborem a na základě posléze zaslaného dotazníku. V dubnu 2009 na zasedání EAP v Portu byl již uvedena prezentace se zpracovanými údaji z těchto dotazníků. V květnu byly rozeslány dotazníky na téma“ Odmítání očkování v ordinacích primární pediatrické péče.“

7 EAPRASnet -úkolová skupina je to skupina, která organizovala a koordinovala základní nábor a tvorbu sítě spolupracovníků z řad primárních pediatrů a stojí v čele akademie Dr. Stefano del Torso - Itálie Dr.Zachi Grossman - Izrael Dr. Javier Diez Domingo - Španělsko Dr. Alf Nicholson - Irsko Andreas Gerber - Německo Anna Drabik - Německo Richard C.Wasserman - USA Na meetingu EAP v Portu v dubnu 2009 byla vytvořena ještě skupina ze 4 národních koordinátorů, která bude v užší spolupráci s úkolovou skupinou: Dr. Francoise Bovet - Švýcarsko Dr. Ferenc Kádar - Maďarsko Dr. Margerita Zeher Župančic - Slovinsko Dr. Gabriela Kubátová - Česká republika


Stáhnout ppt "EAPRASnet je součástí EAP European Academy of Paediatric Research in Ambulatory Setting network Evropská akademie výzkumu v síti pediatrických ambulancí."

Podobné prezentace


Reklamy Google