Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

BALNEOPARK LÁZNĚ JESENÍK.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "BALNEOPARK LÁZNĚ JESENÍK."— Transkript prezentace:

1 BALNEOPARK LÁZNĚ JESENÍK

2 v Priessnitzových léčebných lázních.
Unikátní Balneopark ZDARMA Nikde jinde vám neposkytnou Priessnitzovy procedury v takové kvalitě a tradici jako v Priessnitzových léčebných lázních. Moto: Léčebný účinek nemá chlad jako takový, ale teplo, které je studenou vodou následně vyvoláno. Vincenz Priessnitz

3

4 Společný projekt Společnosti Vincenze Priessnitze, o. s
Společný projekt Společnosti Vincenze Priessnitze, o.s. a polského města Głuchołazy, který byl realizován pod oficiálním názvem „Odkaz Vincenze Priessnitze v česko-polském příhraničí“ umožnil revitalizovat a obnovit část areálu Priessnitových léčebných lázní do podoby unikátní vodní zahrady, kterou prochází potok s vybudovanou soustavou zastavení sloužících k hydroterapii a relaxaci. Svým pojetím navazuje na tradiční vodoléčebnou metodu Vincenze Priessnitze, která nemá nejen v České republice obdoby. Studenou vodou, sluncem, pohybem a úpravou životosprávy vrací lidem zdraví i dnes. ZDARMA si odpočinout a nabrat nové síly zde mohou nejen klienti Priessnitzových léčebných lázní, ale i široká veřejnost.

5 V roce 1822 založil Vincenc Priessnitz v Jeseníku první hydroterapeutické lázně světa. Od té doby sem jezdí pacienti trpící poruchami nervové soustavy, s nemocemi dýchacího ústrojí či s potížemi krevního oběhu. Neporušená příroda, čistý vzduch a desítky horských pramenů jsou také důvodem, proč lázně nabízejí skvělé zázemí pro preventivní a relaxační pobyty.

6 Balneopark, postavený v přírodním areálu kudy protéká léčivý pramen, je koncipovaný jako stezka „vodní zahradou“ . Jednotlivé zastávky trasy, vedené kolem starých pramenů, jsou citlivě zabudovány ve svazích. V balneoparku můžete vyzkoušet Priessnitzovy přírodní lázně horních a dolních končetin: koupel nohou s akupresurou, Priessnitzovu lavičku, střiky, přírodní sprchu se studenou pramenitou vodou či terasy pro odpočinek i cvičení. Ve větším bazénku se 60 cm vody se chodí s nohama ponořenýma do půli stehen čapím pochodem a kádě na zvýšeném podstavci zase slouží pro koupele rukou. Těšit se můžete také na různé bazénky a vodotrysky. Jinde lze zkusit chůzi po různě velkých oblázcích. Priessnitzova léčba napomáhá snížení vysokého krevního tlaku, posílení imunitního systému, vymizení alergických projevů nebo léčbě bolesti hlavy

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 V Priessnitzových lázních v Jeseníku najdete evropskou raritu.
Pojetí balneoparku navazuje na tradiční vodoléčebné metody Vincenze Priessnitze a rozvíjí jeho světově proslulou filozofii léčby vodou, sluncem a pohybem.


Stáhnout ppt "BALNEOPARK LÁZNĚ JESENÍK."

Podobné prezentace


Reklamy Google