Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

David Šupita, Adam Řešetka, Petr Horák

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "David Šupita, Adam Řešetka, Petr Horák"— Transkript prezentace:

1 David Šupita, Adam Řešetka, Petr Horák
Amazon Web Services David Šupita, Adam Řešetka, Petr Horák

2 Amazon Web Services Původně pouze internetových obchod => současnosti rozšiřuje oblast svého působení. Zákazníci mohou pronajmout široké množství služeb Nezávisle na sobě Platit tak pouze za spotřebované prostředky a používané služby Možnost podle potřeby operativně přidávat nebo odebírat virtuální servery, diskovou a výpočetní kapacitu Sestavit si tak například velký diskový prostor s relativně malou výpočetní kapacitou pro službu na ukládání souborů, nebo naopak silný výpočetní výkon a minimum diskové kapacity pro aplikace, náročné na počítání.

3 Služby AWS Služby pro velké, robustní a dostupné webové aplikace
Weby založené na paralelním zpracování úloh Služby lze snadno ovládat nejen přes web, ale i přes programové rozhraní (API) Požadavky může posílat automatizovaně přímo vaše aplikace Podle potřeby lze spouštět další servery nebo si nechat vytvořit celý nový virtuální počítač, provést nějakou náročnou operaci a počítač zase zrušit.

4 Databáze Možnost volby databázového systému (SimpleDB, MySQL, Oracle)
Pro uživatele, pro které je důležitější schopnost uložit data tak, aby s nimi mohli dál pracovat, než se je snažit napasovat do pevně dané datové struktury. Z těchto důvodů nemá smysl podrobněji popisovat jednotlivé DBS.

5 Zhodnocení Zjednodušení nasazení (vývoj, testování, nasazení, používání v identických podmínkách – stejné OS, služby, nastavení) Snadné zálohování a obnovení Škálovatelnost, flexibilta (vychází z cloudu), přizpůsobení výkonu Platba za reálně využité služby (princip pronájmu služeb) - hodinová Možnost volby Databázového systému Nedostatek informací a jejich obtížné hledání v porovnání s konkurencí Vysoká cena Pomalejší než klasický virtuální server Složitější na zprovoznění

6 Orientační ceny AWS 1GB přenesených dat přibližně 0,1 USD – s rostoucím přenosem dat klesá cena 1hodina strojového času Amazon SimpleDB – 0,14 USD Datové úložiště – 1GB/ měsíc 0,25 USD


Stáhnout ppt "David Šupita, Adam Řešetka, Petr Horák"

Podobné prezentace


Reklamy Google