Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky."— Transkript prezentace:

1 Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Záhlaví, zápatí, číslo stránky Orientace na pásu karet

2 Informační technologie / Zpracování a využití informací
Název : Práce se záhlavím a zápatím ve Wordu 2010, číslo stránky Klíčová slova : pás karet „VLOŽENÍ“, skupina „ZÁHLAVÍ a ZÁPATÍ “, číslování stránky Věková skupina : 4.ročník Datum ověření : Autor : Mgr. Eva Marková

3 Anotace : Žák pracuje se zápatím a záhlavím ve Wordu 2010, vkládá číslo do jednotlivých stránek. Orientuje se na kartě VLOŽENÍ, ve skupině ZÁPATÍ A ZÁHLAVÍ. Procvičuje práci s myší.

4 Záhlaví a zápatí může být částí každého dokumentu. Záleží na nás.
Co víme o záhlaví a zápatí? Kde je najdeme? Jak se projevují na stránce ? Záhlaví a zápatí může být částí každého dokumentu. Záleží na nás. 2. Vkládají se sem důležitá sdělení, která se poté automaticky zobrazují na všech stránkách dokumentu. 3. Záhlaví i zápatí najdeme v kartě „VLOŽENÍ“ ve skupině „ZÁHLAVÍ a ZÁPATÍ“.

5 Prohlédni si kartu VLOŽENÍ pozorně. Najdi tyto ikonky -

6 Zapni počítač a spusť textový editor Word 2010.
PRÁCE SE ZÁHLAVÍM – vše vyzkoušej. Text se zapisuje v horní části stránky. Zapni počítač a spusť textový editor Word 2010. Přepni se na kartu VLOŽENÍ a najdi skupinu ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ. Aktivuj záhlaví myší. Prohlédni si otevřenou nabídku. Vyber si jedno záhlaví, volbu potvrď klávesou ENTER. Vepiš do záhlaví nějakou informaci. Volbu potvrď ENTREM.

7 Když je záhlaví napsáno, lze se přepnout na ZÁPATÍ.
PRÁCE SE ZÁPATÍM – vše vyzkoušej. Text se zapisuje v dolní části stránky. Když je záhlaví napsáno, lze se přepnout na ZÁPATÍ. Prohlédni si opět stránku dokumentu. Poklepáním pravou myší aktivuj dané záhlaví. Otevře se karta Nástroje záhlaví a zápatí. Ve skupině NAVIGACE zvol přepnutí na zápatí.

8 Prohlédni si stránku dokumentu.

9 Prohlédni si opět stránku dokumentu.
Vložení čísla stránky – vše vyzkoušej. Text se zapisuje v dolní části stránky. Prohlédni si opět stránku dokumentu. Nyní můžeme na stránku vložit číslo. Aktivuj kartu VLOŽENÍ, ve skupině ZÁHLAVÍ a ZÁPATÍ aktivuj ČÍSLO STRÁNKY. Vyber z otevřené nabídky vhodné umístění čísla, volbu potvrď.

10 Samostatná práce. Vyzkoušej otvírání záhlaví v textovém editoru Word 2010. Procvič si přepínání záhlaví a zápatí, jeho zavírání. Vepiš do záhlaví text – název školy, adresu. Písmo uprav. Vepiš do zápatí text – název ŠVP, telefon. Zvol hodný textový efekt. Procvič vkládání čísla do různých částí stránky. Svoji práci zhodnoť.

11 Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10
Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „ obrazy z Wordu 2010“ jsou tvořeny digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8)


Stáhnout ppt "Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky."

Podobné prezentace


Reklamy Google