Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Co činí život člověka neotřesitelným ?. „Člověk narozený z ženy má krátký věk, avšak nepokoje do sytosti. (trpící Jób) "Dejte mi pevný bod a pohnu Zemí."

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Co činí život člověka neotřesitelným ?. „Člověk narozený z ženy má krátký věk, avšak nepokoje do sytosti. (trpící Jób) "Dejte mi pevný bod a pohnu Zemí.""— Transkript prezentace:

1 Co činí život člověka neotřesitelným ?

2 „Člověk narozený z ženy má krátký věk, avšak nepokoje do sytosti. (trpící Jób) "Dejte mi pevný bod a pohnu Zemí." (Archimédés) „Jen jistota činí život klidným.“ (Émile Zola)

3 Příroda okolo nás ? Příroda okolo nás ? Planeta Země se každodenně otřese asi Planeta Země se každodenně otřese asi 9000-krát 9000-krát (zemětřesení do 3 stupňů Richterovy stupnice) Richterovy stupnice)

4 A co společnost ? Trvá-li život člověka pouhých sedmdesát let, pak je stát nebo národ důležitější než jednotlivec. Trvá-li život člověka pouhých sedmdesát let, pak je stát nebo národ důležitější než jednotlivec. Pokud má však křesťanství pravdu, je jedinec důležitější, neboť je věčný. (C.S. Lewis) Pokud má však křesťanství pravdu, je jedinec důležitější, neboť je věčný. (C.S. Lewis)

5 A co člověk ? Neboť‚ Neboť‚ všichni lidé jako tráva a všechna jejich krása jako květ trávy. Uschne tráva, květ opadne, ale … (1 Pt 1:24)

6 Neboť ‚všichni lidé jako tráva a všechna jejich krása jako květ trávy. Uschne tráva, květ opadne, ale slovo Hospodinovo zůstává na věky‘ (1Pt 1:24)

7 Nestaví-li dům Hospodin, nadarmo se namáhají stavitelé. Nestřeží-li město Hospodin, Nadarmo bdí strážný. (Žalm 172:1-2) (Žalm 172:1-2)


Stáhnout ppt "Co činí život člověka neotřesitelným ?. „Člověk narozený z ženy má krátký věk, avšak nepokoje do sytosti. (trpící Jób) "Dejte mi pevný bod a pohnu Zemí.""

Podobné prezentace


Reklamy Google