Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E020319 Název: Photo-Paint – umělecké efekty Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E020319 Název: Photo-Paint – umělecké efekty Autor:"— Transkript prezentace:

1 Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E020319 Název: Photo-Paint – umělecké efekty Autor: Mgr. Vojtěch Horák Ročník: čtvrtý osmiletého gymnázia Doporučený čas:15 – 45 minut Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Gymnázium Broumov“ v OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, reg. č. CZ.1.07/1.5.00/34.0219. Stručná anotace Materiál seznamuje žáky s uměleckými efekty (rozostření, deformace…) v prostředí Corel Photo-Paint X6. Na konci tohoto tutoriálu je zadání samostatné práce na ověření doposud získaných dovedností.

2 Corel Photo-Paint Umělecké efekty Efekty Tahy štětcem Rozostření Netradiční efekty Deformace Šum Textura Otázky a úkoly

3 Efekty Efekty nalezneš na hlavním panelu – EFEKTY Grafický editor Photo-Paint nabízí veliké množství efektů, které mohou zpestřit obrázek – Někdy však zvolený efekt může působit rušivě – Vybírej a používej efekty s rozmyslem, méně je někdy více Ukážeme si použití jen některých, sám si na konci tutoriálu vyzkoušej i ostatní

4 Původní obrázek Takto vypadá obrázek, na kterém si budeme ukazovat efekty

5 Tahy štětcem Efekt VOSKOVKA – Nastavuje se velikost a obrys

6 Tahy štětcem Efekt ROZTÍRÁNÍ NOŽEM – Nastavuje se velikost ostří, okraj a úhel

7 Tahy štětcem Efekt POINTISMUS – Nastavuje se velikost a jas

8 Rozostření Efekt GAUSSOVSKÉ ROZOSTŘENÍ – Nastavuje se poloměr

9 Netradiční efekty Efekt KOUŘOVÉ SKLO – Nastavuje se odstín, rozostření a barva

10 Netradiční efekty Efekt POČASÍ – Nastavuje se síla, velikost, typ srážek

11 Deformace Efekt VÍR – Nastavuje se směr a úhel

12 Šum Efekt PŘIDAT ŠUM – Nastavuje se typ, úroveň a hustota

13 Textura Efekt ZEĎ – Nastavuje se hrubost, šířka, výška, mezera, úhel

14 Otázky a úkoly Vytvoř koláž (fotomontáž), ve které využiješ znalosti z tutoriálů – Zvol libovolné téma, které tě bude vystihovat Oblíbená aktivita, zvíře atp. – Zvol formát papíru jako je rozlišení pracovní plochy – Hotovou koláž exportuj do formátu jpg Obrázek použij jako tapetu pracovní plochy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vojtěch Horák. Při zpracování byl použit SW Corel Photo-Paint X6 ve verzi 16.0.0.707.


Stáhnout ppt "Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E020319 Název: Photo-Paint – umělecké efekty Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google