Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Razítkování je tisknutí motivu vyrobeného z pryže na výrobek.  Dekor je používán v různých seskupeních a kombinacích.  Může být použito jako samostatný.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Razítkování je tisknutí motivu vyrobeného z pryže na výrobek.  Dekor je používán v různých seskupeních a kombinacích.  Může být použito jako samostatný."— Transkript prezentace:

1

2  Razítkování je tisknutí motivu vyrobeného z pryže na výrobek.  Dekor je používán v různých seskupeních a kombinacích.  Může být použito jako samostatný dekor, nebo v kombinaci s jinými dekoračními prvky.

3  pryž s motivem  mechová pryž  dřevěný špalíček  paleta, stěrka  razítkovací a tekuté zlato  ředidlo, hřebíčkový olej  papírky na ukončení dekoru

4  Kanta – razítko se nanáší jedno vedle druhého, tvoří celistvý pás  Rozeta – středový motiv  Plnorazítko – razítka na sebe navazují a tvoří tapetu  Házenka – razítka jsou většinou pravidelně rozmístěna na výrobku

5

6

7

8

9  Na paletu se nanese zlatá pasta a ta se stěrkou rozetře (natáhne) do stejnoměrné vrstvy. Razítko se postupně otiskuje v natažené vrstvě a přenáší se na výrobek. Dbáme na to, aby se na paletě neotisklo razítko 2krát na stejné místo.

10

11

12  Po vytisknutí natažené vrstvy se tato stáhne špachtlí a nanese se nová vrstva. Preparát se takto postupně přemístí do druhého rohu palety. Tuhý preparát se naředí tekutým zlatem. Je možno přidat pár kapek hřebíčkového oleje.  S takto naředěným zlatem můžeme pokračovat v dalším razítkování.  Razítko je potřeba často čistit.

13

14  Je nutno dodržovat bezpečnostní předpisy pro práci s drahými kovy. Zlato obsahuje nitrobenzen, který se vstřebává kůží.

15

16  Jaké pomůcky potřebujeme k razítkování zlatem?

17  Na razítkování zlatem potřebujeme : paletu, stěrku, razítko.

18  Z čeho je vyrobeno razítko?

19  Razítko je vyrobeno z tenké pryže, mechové pryže a dřevěného špalíčku.

20  Čím ředíme vyrazítkované zlato?

21  Zlato ředíme tekutým zlatem, můžeme přidat hřebíčkový olej.


Stáhnout ppt " Razítkování je tisknutí motivu vyrobeného z pryže na výrobek.  Dekor je používán v různých seskupeních a kombinacích.  Může být použito jako samostatný."

Podobné prezentace


Reklamy Google