Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Měření sledovanosti Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády 777 399 01 Milevsko www.issou-milevsko.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Měření sledovanosti Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády 777 399 01 Milevsko www.issou-milevsko.cz."— Transkript prezentace:

1 Měření sledovanosti Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády 777 399 01 Milevsko www.issou-milevsko.cz

2 ŠkolaSOŠ a SOU Milevsko Autor Mgr. Josef Kašpar Název VY_32_INOVACE_07_A_11_MEV TémaMěření sledovanosti AnotaceŽák se seznámí se způsobem měření sledovanosti Klíčová slovaMediální výchova, peoplemetr, sledovanost, sběr dat Cílová skupinaŽáci maturitních oborů Datum tvorby20.9.2013 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0557 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

3 Metodický pokyn: Prezentace je zaměřena především na výklad učiva. 4. – 8. snímek: výklad učitele, popř. problémový výklad (využití mezerníku) 9. snímek: test (po kliknutí na textové pole přiletí „smajlík“) Inovativnost materiálu spočívá v samostatném zamyšlení žáků nad problémem (problémové vyučování – žák sám přichází na řešení zadaného úkolu), interaktivnost probíhá využitím ICT.

4 Co znamená sledovanost? Udává procento diváků (cílové skupiny), kteří sledovali daný pořad nebo obecně časový úsek na dané televizní stanici.

5 Proces měření sledovanosti Měření sledovanosti probíhá ve vybraných domácnostech prostřednictvím TV metrů. TV metr slouží k automatickému rozpoznání televizní stanice, která je právě na daném televizoru puštěna a zároveň přijímá a dále zpracovává informace o tom, které osoby daný zapnutý televizor sledují U všech aktivit je zaznamenaný přesný čas začátku a konce aktivity (např. přepnutí na jinou stanici).

6 Panel domácností Co je to panel domácností? Jedná se o reprezentativní vzorek domácností České republiky. Těchto domácností je celkem 1 850, přičemž denně je garantována dodávka dat z 1 650 domácností. Jak dlouho zůstávají domácnosti v panelu? Ročně dochází k 25% obnově panelu. Domácnosti, které se účastní panelu, mají zaručenou anonymitu a ke spolupráci na projektu jsou motivovány dárky. Jak se stát členem panelu? Kam se přihlásit? Do panelu domácností se nelze dobrovolně přihlásit. Panel domácností je vybírán náhodně, tak aby reprezentoval rozložení domácností a jednotlivců v celé ČR. Každá domácnost má „šanci“, že bude do panelu v rámci náhodného výběru vybrána.

7 Sběr dat Kolik stanic výzkum měří? Měřeny jsou všechny stanice dostupné na území ČR v celkovém počtu několika set; reportováno v rámci denních dat jich je v současnosti (duben 2014) celkem 37. Jakým způsobem a jak často jsou data o sledovanosti sbíraná? Data jsou v domácnostech sbírána TV metrem po celý den a průběžně zasílána do zpracovatelského centra pomocí datových přenosů mobilního operátora. Televizní den je definován jako 6:00-6:00, tedy od 6 hodin ráno do 6 hodin ráno druhého dne.

8 Výsledky měření http://www.ato.cz/vysledky

9 Test 9:00 -9:00 6:00 – 24:00 6:00 - 6:00 V jakém časovém úseku je definován televizní den?

10 Zdroje a citace Copyright (c) 2013 [Josef Kašpar] and its licensors (Corel). All rights reserved. AUTOR NEUVEDEN. http://www.mediaguru.cz/2013/02/sledovanost-televize-4/#.UzfPovl_t8E [online]. [cit. 30.1.2014]. Dostupný na WWW: http://www.mediaguru.cz/wp-content/uploads/2013/01/Televizni- data.0011.png


Stáhnout ppt "Měření sledovanosti Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády 777 399 01 Milevsko www.issou-milevsko.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google