Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:4.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:4.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění charakteristiky restauračních moučníků a jejich rozdělení. Šablona číslo materiálu: III/2-25 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 R ESTAURAČNÍ MOUČNÍKY rapfen_auffaschingskrapfen.jpg?uselang=cs Autor: Emes

3 CHARAKTERISTIKA zpestřují stravu - podávají se po hlavním jídle, tvoří doplněk stravy konzumují se bezprostředně po jejich vyrobení tradiční moučníky obsahují hodně tuku, cukru – je nutné vybírat vhodnou skladbu moučníku v poslední době se doporučuje omezování cukrů, tuků - je třeba respektovat zásady správné výživy současná gastronomie prosazuje nový druh moučníků s použitím surovin z vyšší biologickou hodnotou (čerstvé ovoce, tvaroh, jogurt) u spotřebitelů stoupá požadavek na speciální ovocné dezerty, saláty, pěny, apod.

4 D RUHY RESTAURAČNÍCH MOUČNÍKŮ Teplé moučníky: připravují se na objednávku př. Bavorské vdolečky některé se připravují přímo před zraky hosta jiné jsou podávány jako hlavní chod

5 Moučné pokrmy: palačinky, lívance vaječné omelety kaše ovocné knedlíky (hmotnost je potom vyšší) Autor: MayaSimFan kes_Ice_cream.JPG?uselang=cs

6 ).jpg?uselang=cs Autor: jeffreyw Lívance

7 Autor: Afrank99 Ovocné knedlíky

8 Studené moučníky: ovocné dorty poháry ovocné saláty mléčné koktejly ovocné polévky suflé Kavárenské moučníky: cukrářské výrobky ke kávě a čaji

9 Autor: FlyingToaster at en. wikipedia m_sundaes_in_Osaka.jpg?uselang=cs Poháry

10 Autor: 663highland ?uselang=cs Suflé

11 Hmotnost moučníků: cukrářské výrobky s krémem 50g u moučníků s ovocem 80g u ovocných salátů 120 až 150g teplé moučníky asi 150g

12 ZÁPIS Restaurační moučníky Charakteristika: podávají se po hlavním jídle, tvoří doplněk stravy konzumují se po jejich vyrobení tradiční moučníky obsahují hodně tuku, cukru – nutné omezit, dodržovat zásady správné výživy současná gastronomie - nový druh moučníků s použitím surovin z vyšší biologickou hodnotou (čerstvé ovoce, tvaroh, jogurt) upřednostněny speciální ovocné dezerty, saláty, pěny, apod.

13 Druhy moučníků: Teplé moučníky - sladká jídla (lívance, palačinky, ovocné knedlíky, apod.) Studené moučníky - ovocné dorty, poháry, ovocné saláty, krémy, suflé apod. Kavárenské moučníky - cukrářské výrobky ke kávě a čaji Hmotnost moučníků: cukrářské výrobky s krémem na 50g u moučníků s ovocem na 80g u ovocných salátů 120 až 150g teplé moučníky asi 150g

14 P OUŽITÉ ZDROJE auffaschingskrapfen.jpg?uselang=cs m.JPG?uselang=cs ( ).jpg?uselang=cs g?uselang=cs _in_Osaka.jpg?uselang=cs 820.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:4.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."

Podobné prezentace


Reklamy Google