Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Komunikace a informace „Schopnost prezentace, představí sebe a oddíl“ Zásady kvalitní prezentace Jan-Iáček-Konečný 28.-30.3.2008, Vídeň.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Komunikace a informace „Schopnost prezentace, představí sebe a oddíl“ Zásady kvalitní prezentace Jan-Iáček-Konečný 28.-30.3.2008, Vídeň."— Transkript prezentace:

1

2

3 Komunikace a informace „Schopnost prezentace, představí sebe a oddíl“ Zásady kvalitní prezentace Jan-Iáček-Konečný 28.-30.3.2008, Vídeň

4 Cíle prezentace: Načerpání základních dovedností pro úspěšnou prezentaci Návod pro splnění kompetence Představí sebe a svůj oddíl

5 Před prezentací si uvědomíme: PRO KOHO ? Kdo je cílová skupina, pro koho je prezentace určena (malé děti, instruktoři, vedoucí, rodiče dětí nováčků,…) PROČ ? Co chceme prezentovat, ukázat posluchačům, co jsou cíle, s jakým pocitem a názorem chceme, aby posluchač odcházel? JAK NA TO ? Jak posluchače oslovíme, zaujmeme (závisí na cílové skupině), na co reagují a co je zajímá. Volba formy: leták, rozhovor, fotky, video, leták, ppt,… Důležité :

6 Tipy a rady: Na začátek zaujmout, upoutat posluchače, (obrázek, citát, hra, video,…) Představit, o čem je prezentace, co je jejím cílem DŮLEŽITÉ věci zvýrazňovat, označit, upozornit na právě prezentovanou důležitou část. Platí zde MÉNĚ je VÍCE (raději méně informací, ne do hloubky, více obecně a jednoduše)

7 Tipy a rady: Udržovat oční kontakt Body language (gesta, ruce, výraz,…) Melodie hlasu, intonace, … Rychlost mluvy dle úrovně posluchačů Vhodné prostředí (klid, čas, prostor,…) Koncentrace posluchačů (hlad,pohodlí,…) Vkládání pauzy důležité pro urovnání myšlenek Přiměřená délka prezentace (max. 10 slides), rozhovor max. 2-3 minut

8 Tipy a rady: Na konci prezentace rekapitulace důležitých faktů Kontakty, zdroje Zodpovězení dotazů

9 Komunikace a informace: Kompetence: „Prezentace sebe a svého oddílu“ Pro koho je tvá prezentace určena? Co je jejím cílem, jaký má být výsledek? Jak na ní? (forma, čím zaujmu,…)


Stáhnout ppt "Komunikace a informace „Schopnost prezentace, představí sebe a oddíl“ Zásady kvalitní prezentace Jan-Iáček-Konečný 28.-30.3.2008, Vídeň."

Podobné prezentace


Reklamy Google