Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

2. ZDROJ JEŽÍŠOVY MODLITBY: LÁSKYPLNÝ VZTAH K OTCI. DVANÁCTILETÝ JEŽÍŠ V CHRÁMĚ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "2. ZDROJ JEŽÍŠOVY MODLITBY: LÁSKYPLNÝ VZTAH K OTCI. DVANÁCTILETÝ JEŽÍŠ V CHRÁMĚ."— Transkript prezentace:

1 2. ZDROJ JEŽÍŠOVY MODLITBY: LÁSKYPLNÝ VZTAH K OTCI. DVANÁCTILETÝ JEŽÍŠ V CHRÁMĚ

2 JEŽÍŠ VE SVÉ MODLITBĚ je stále víc a víc napřímen k sebedarování podle láskyplného plánu Otce. je vždy oporou v mém obrácení se k Otci. je vzporem pro naši modlitbu.

3 DVANÁCTILETÝ JEŽÍŠ V CHRÁMĚ Prostor pro naplňování mého srdce Boží láskou, jejímž prostřednictvím dokáže překonávat nejenom hřích, ale jakoukoliv podobu života, která mě vzdaluje od Boha. Zde se ukázal hlubší, skrytý pramen Ježíšovy modlitby: „Nevěděli jste, že já musím být v tom, co je mého Otce?“ = láskyplný vztah s Otcem. Je to modlitba plná důvěry a odevzdání, kterou Otec očekával od svých dětí už při stvoření.

4 MODLITBA NOVĚ Ježíš - Syn Boží - zahájil novou fázi vztahu k Bohu. Odráží se v ní vztah mezi Synem a Otcem vztah plný svobody, nenásilnosti, ale je také skutečně zbožný vztah, kdy Syn poslušně s radostní plní vůli Otcovu.

5 POUTĚ = putující lid, který je stále na cestě ke svému Bohu. Modlitba - putování člověka, který hledá cestu svým životem a tuto cestu konzultuje s Tím, který jej miluje.

6 POUŤ DO JERUZALÉMSKÉHO CHRÁMU synodia = společenství cesty Na zpáteční cestě dvanáctiletý Ježíš chybí. Tato nepřítomnost ukazuje k jeho božskému poslání. „Nevěděli jste, že já musím být v tom, co je mého Otce?“ Ani my nejsme pouze děti svých rodičů. Jsme Božími dětmi.

7 PŘIJÍMAT BOŽÍ SLOVO Maria v ten okamžik Ježíšovu slovu nerozumí, ale uchovává je v srdci. Ježíšova slova jsou často větší než náš rozum. Proto k opravdové modlitbě patří pokora.

8 CO JE MODLITBA? Je modlitba útěk od lidí? Modlitba je setkání se s Láskou, které má dopad do mého konkrétního života ŽIVOT V LÁSCE ŽIVOT V LÁSCE


Stáhnout ppt "2. ZDROJ JEŽÍŠOVY MODLITBY: LÁSKYPLNÝ VZTAH K OTCI. DVANÁCTILETÝ JEŽÍŠ V CHRÁMĚ."

Podobné prezentace


Reklamy Google