Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Vánoční dny- jsou 6. prosince, 20. prosince, 24. prosince  Před Vánocemi- děti si vyleští boty, dají je poblíž okna a očekávají příchod Mikuláše. 20.prosince.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Vánoční dny- jsou 6. prosince, 20. prosince, 24. prosince  Před Vánocemi- děti si vyleští boty, dají je poblíž okna a očekávají příchod Mikuláše. 20.prosince."— Transkript prezentace:

1

2  Vánoční dny- jsou 6. prosince, 20. prosince, 24. prosince  Před Vánocemi- děti si vyleští boty, dají je poblíž okna a očekávají příchod Mikuláše. 20.prosince mají zabijačku, na kterou vyberou nejlepší prase.

3  Tradice a zvyky v Rumunsku- Koledování se dodržuje v celém Rumunsku, ale v jednotlivých etno-folklorních zónách vykazuje specifický charakter.  Jídlo v Rumunsku- v Rumunsku jedí místo kapra chobotničky

4  Vánoční stromeček- Vánoční stromeček se rozzáří, laskavost duše probouzí. Hra barev, stříbra i zlata se jiskřivě mění jak vánoční nokturno v tichém rozechvění.  dárky v Rumunsku- Svatý muž klade dárky vedle jesliček nebo pod postel. světelné krápníky. Podívejte se na novinku roku 2011/2012 – světelné baňky RGB, které automaticky mění […] celý článek

5  Nový rok v Rumunsku- Nový rok se slaví 1.- 2. ledna

6  Název: Vánoce v Rumunsku  Vypracoval: Jaroslav Bříza, Petr Bříza  Třída: 9.A, 6.B


Stáhnout ppt " Vánoční dny- jsou 6. prosince, 20. prosince, 24. prosince  Před Vánocemi- děti si vyleští boty, dají je poblíž okna a očekávají příchod Mikuláše. 20.prosince."

Podobné prezentace


Reklamy Google