Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pavlína Valtrová, 3. C. Každá dvě tělesa se vzájemně přitahují stejně velkými gravitačními silami opačného směru. Velikost gravitační síly F g pro dvě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pavlína Valtrová, 3. C. Každá dvě tělesa se vzájemně přitahují stejně velkými gravitačními silami opačného směru. Velikost gravitační síly F g pro dvě."— Transkript prezentace:

1 Pavlína Valtrová, 3. C

2 Každá dvě tělesa se vzájemně přitahují stejně velkými gravitačními silami opačného směru. Velikost gravitační síly F g pro dvě stejnorodá tělesa tvaru koule je přímo úměrná součinu jejich hmotností m 1 a m 2 a nepřímo úměrná druhé mocniny vzdálenosti r jejich středů. Pavlína Valtrová, 3. C

3

4 Intenzita gravitačního pole K daném místě pole je definována jako podíl gravitační síly F g, která v tomto místě působí na hmotný bod a hmotností m tohoto bodu. Intenzita gravitačního pole je vektorová veličina, která má stejný směr jako gravitační síla působící v daném místě na hmotný bod. Pavlína Valtrová, 3. C

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16


Stáhnout ppt "Pavlína Valtrová, 3. C. Každá dvě tělesa se vzájemně přitahují stejně velkými gravitačními silami opačného směru. Velikost gravitační síly F g pro dvě."

Podobné prezentace


Reklamy Google