Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o."— Transkript prezentace:

1 Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  11 Číslo DUM 20 Předmět Přestavby budov Tematický okruh Dodatečné izolace Název materiálu Svislá hydroizolace Autor Bílek Petr Datum tvorby   Ročník  3. Anotace Prezentace seznamuje žáky 3. ročníku oboru Zednické práce a Zedník s prováděním dodatečné svislé izolace. Metodický pokyn  Učitel látku promítá na tabuli a provádí výklad. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Bílek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Dodatečná svislá izolace
Na vloženou vodorovnou hydroizolaci provedenou v podzemní části budovy musí být spolehlivě napojena izolace svislá. Napojení svislé izolace na vodorovnou je možné provést jako zpětný spoj nebo jako spoj obrácený. Svislá izolace musí být chráněna proti proražení při zasypávání výkopu a dokonale sevřená mezi ochrannou vrstvou izolace a izolovanou konstrukcí. Jako ochrana izolace se používá: cihelná přizdívka 100 – 150 mm široká desky z extrudovaného polystyrénu (slouží zároveň i jako tepelná izolace podzemního zdiva) PE nopová fólie doplněná nenasákavou geotextilií Dno výkopu je spádováno a doplněno drenáží.

3 Napojení svislé a vodorovné izolace
Napojení svislé izolace na vodorovnou je možné provést jako zpětný spoj nebo jako spoj obrácený. Zpětný spoj Vratný spoj Obr.č. 1: Zpětný spoj (archiv autora). Obr.č. 2: Vratný spoj (archiv autora).

4 Dodatečná svislá izolace s drenáží na dně výkopu
Obr.č. 3: Vnější svislá izolace (archiv autora).

5 Varianty ukončení svislé izolace soklu
Obr.č. 4: Varianty ukončení svislé izolace (archiv autora).

6 Plošná injektáž U podzemních stěn je možné injektovat celoplošně zdivo nebo injektáží vytvořit nepropustnou vrstvu za zdiven. Obr.č. 5: Plošná injektáž stěny (archiv autora).

7 Plošná injektáž Obr.č. 6: Schéma těsnící injektáží clony zeminy - archiv autora.

8 Otázky a úkoly: Nakreslete a popište správné napojení svislé a vodorovné izolace.


Stáhnout ppt "Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o."

Podobné prezentace


Reklamy Google