Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KONĚ Do mých koníčků patří zejména koně. Ke koním chodím každý den od svých sedmi let. Ale je to velice závazný koníček, protože nejde koně jen tak vypnout.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KONĚ Do mých koníčků patří zejména koně. Ke koním chodím každý den od svých sedmi let. Ale je to velice závazný koníček, protože nejde koně jen tak vypnout."— Transkript prezentace:

1 KONĚ Do mých koníčků patří zejména koně. Ke koním chodím každý den od svých sedmi let. Ale je to velice závazný koníček, protože nejde koně jen tak vypnout a říct mu, že se uvidíme za týden. Musíme k nim chodit každý den. Koně bych za nic na světě nevyměnila! I když k nim musím chodit i ráno před školou, tak mi to nevadí,všichni si říkají - hurá je víkend, můžu spát až do dvanácti, ale já naopak o víkendu vstávám dříve.

2 Drezúra Drezúra je druh ježdění.V drezúře se musíme naučit různé úlohy a co nejvíce se sladit s koněm. Na drezúru máme i speciální sedlo a musíme mít i speciální oblečení.

3 Práce okolo koní Ráno:Nejdříve koním musím dát seno. Pak vodu, aby neměli žízeň,poté koním uvařím žrádlo a dám jim ho. Za půl hodiny je odvedu ven do výběhu a pustím se do kydání stájí. Až vykydám, doplním všem:vodu,seno,slámu a nakonec zametu. Večer:Přivedu koně z výběhu a dám jim žrádlo a zkontroluji, jestli jsou koně v pořádku a můžu jít domů.

4 Věci na koně Věci:Sedlo,uzdečka,dečka, podbřišník,čebraka,třmeny, zvony,martingel,goga, průvlečky.

5 Jízda Jízda se zdá velmi jednoduchá, ale zase tolik jednoduchá není. Chody koně: Krok,pracovní klus,lehký klus,pracovní cval a lehký cval.

6 Parkúr Parkúr:Parkúr je druh skákání. Dělají to skoro všecky koně. Jsou i parkúrové závody. Když skáčeme přes překážku, musíme se s koněm sladit a předklonit se a až dopadává, tak se zase mírně zakloníme.


Stáhnout ppt "KONĚ Do mých koníčků patří zejména koně. Ke koním chodím každý den od svých sedmi let. Ale je to velice závazný koníček, protože nejde koně jen tak vypnout."

Podobné prezentace


Reklamy Google