Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TJ sparta Kutná Hora Tereza vyvialová VIII.A

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TJ sparta Kutná Hora Tereza vyvialová VIII.A"— Transkript prezentace:

1 TJ sparta Kutná Hora Tereza vyvialová VIII.A
Plavání TJ sparta Kutná Hora Tereza vyvialová VIII.A

2 Náš bazén Tak a tady plaveme… bazén sice není nic moc (měří 25m)….ale na tréninky to stačí. Velké závody tady stejně být nemůžou protože když bazén stavěli, tak ho vyměřili přesně na 25 metrů ale nepočítali s dlaždičkami….tak je bazén asi o 4-5cm kratší

3 Co plaveme??? Tak 1. a zároveň nejdůležitější styl je kraul je to nejrychlejší styl. Průměrný čas na 50m kraula je 35 vteřin. A startuje se ze skokánků/bloků.

4 Za 2. plaveme prsa. U prsou plaveme jako “žáby“
Za 2.plaveme prsa. U prsou plaveme jako “žáby“. Průměrný čas na 50m prsa je 40 vteřin. Tento styl se na závodech také startuje ze skokánků/bloků.

5 Za 3. plaveme styl motýlek
Za 3. plaveme styl motýlek. Říká se mu tak protože se se kope a mává oběma nohama a rukama zároveň. Vždy když mávneme jednou rukama tak mezitím musíme dvakrát kopnout nohama. A toto je také poslední styl kde se startuje ze skokánků/bloků.

6 4. a zároveň poslední styl je znak
4. a zároveň poslední styl je znak. Znak se startuje z vody kvůli odrážení od zdi. A navíc se plave břichem vzhůru a na obrátku se musíme otočit a teprve potom obrátit.

7 Plavecké pomůcky Takže potřebujeme brýle, abychom déle vydržely pod vodou. Dále potřebujeme “packy“, “piškoty“ a desku. Toto je povinné vybavení každého závodního plavce. Ostatní pomůcky jako například špunty do uší nebo kolíček na nos jsou nepovinné.

8 Plavecké značky Nejlepší plavecká značka je ARENA. Sice patří také mezi nejdražší ale je opravdu kvalitní. Arena vyrábí nejlepší plavecké pomůcky. Další výborná značka je SPEEDO. Ta je také velice kvalitní ale Arena je lepší. Jedna z nejlepších značek je také AXIS. Axis vyrábí nejlepší plavecké kombinézy. Vysoce dobrá značka je EMME. Je i mnoho dalších dobrých značek, ale nestojí za řeč se o nich zmiňovat…….

9 Náš klub Náš klub se dělí na 2 velké kluby-ti co plavou v malém bazénu a ti co plavou ve velkém bazénu. Malý bazén má dále 2 kluby-nováčci a pokročilí. Ve velkém bazénu je dalších 5 malých klubů-ti co právě přišli z malého, pokročilí a pak jsou dále už 3 kluby které jezdí na závody-to jsou malí, my a velcí. V našem klubu je 6 členů, já(Tereza), Ondra, Kuba(velký), Kuba(malý), Martina a Monika. Mezi velkými jsou 2 a to pouze Vojta s Eliškou.


Stáhnout ppt "TJ sparta Kutná Hora Tereza vyvialová VIII.A"

Podobné prezentace


Reklamy Google